Ho-ho-ho-hooo! Indul a Santa Deal! Találd meg a kuponokat vagy vásárolj monitort olcsóbban! A részletekért kattints IDE.

Érvényes 2023.12.01.-2023.12.06.-g! 

Fedezd fel termékeinket

Xiaomi Band 7 Pro és S1 Active - ami a számlap mögött van

Judy
2023.02.17 16:17
Xiaomi Band 7 Pro és S1 Active - ami a számlap mögött van

Sokféle kérdést kapunk tőletek, amikor okosóra vásárlás előtt álltok. Természetes, hogy minden paraméterrel szeretnél tisztában lenni a vásárlás előtt, azonban koránt sem biztos, hogy minden funkciót ki fogsz majd használni az okosóra használata közben. Most a Xiaomi Band 7 Pro és a Xiaomi Watch S1 Active okosórákat szeretnénk, ha részletesebben megismernétek.

Xiaomi Watch S1 Active

A Xiaomi Watch S1 Active lényegében a Xiaomi Watch S1 okosórájának sportosabb változata. 46 mm-es méretű tokja van, 11 mm vastag, és 50 méter mélységig vízálló*. Nagyjából ugyanazokat a funkciókat kínálja, bár olyan kialakításban, amely sokkal jobban illeszkedik az edzésidőhöz.

Ez magában foglalja a szatellitrendszerek támogatását a szabadtéri edzések pontos nyomon követéséhez, a 24 órás pulzus- és véroxigén-figyelést, az NFC-fizetéseket és a nagy akkumulátor-élettartamot. 

A középkategóriás okosórákhoz sorolható, a maga nemében abszolút versenyképesnek mondható. Olyan dizájnt és funkciókat kínál, amelyek többnyire megbízható módon követik nyomon az edzésed. Ennek megfelelően az ára is jónak mondható a versenytársakéhoz képest.

 

Főbb jellemzők:

Bluetooth engedélyezve a vezeték nélküli zenehallgatáshoz

Edzés automatikus felismerése

Hívás és üzenet értesítések

Kamera

Légzésszabályozó

Stressz követés

Alvásfigyelés

SpO2 mérés

117 fitnesz mód, köztük 19 professzionális

xiaomi s1 active szíj

Előnyök és Hátrányok

Előnyök

Hátrányok

Támogatja az iOS és Android készülékeket

Akár 24 napos akkumulátor-élettartam

Hibátlan kijelző közvetlen napfényben is

Kiszolgálja az extrém sportokat, pl. vízisí és íjászat

Beépített kétsávos GNSS

Az érintés nélküli fizetés segített

Kiváló minőségű képernyő

Kényelmes viselet 24/7

Jól teljesít fitneszkövetőként

Dobozból kivéve többször 0% töltöttség

Automatikus öt másodperces zár

Nem teljesen vízálló

Közepes súlyú

Kevés alkalmazást támogat

 

 

Tervezés és megjelenítés

46 mm-es rozsdamentes acél ház

1,43 hüvelykes AMOLED kijelző

Szilikon és TPU heveder opciók

5 ATM vízállósági besorolás*

Az S1 fémházát egy könnyebb, üvegszál erősítésű poliamidra cserélték, ami alapvetően műanyag, szilikon vagy TPU. A TPU szíj rendkívül könnyű és kényelmes; rugalmas és sima, és könnyen a csuklód köré hajlik. Az 1,43 hüvelykes, kör alakú képernyő nagy és meglehetősen vastag, ez adja okosóra 36,3 grammos tömegének nagy részét. A Xiaomi Watch S1 Active észrevehető a csuklódon, azonban kényelmes.

Tesztelték a Space Black szíjas okosórát, ami a TPU szíjjal érkezett (az Ocean Blue-hoz hasonlóan), a szilikon opciókhoz pedig Moon White, Orange, Yellow és Green változatok is kaphatók. Ez a fekete szíjú Xiaomi okosóra nem irritálta a bőrt izzadás közben sem.

A tok a 1,43 hüvelykes, 466 x 466 felbontású AMOLED képernyőt tartja a helyén, amely ugyanazt az élményt nyújtja a gyorsaság és a képmegjelenítés tekintetében, mint a sima S1-es. Rendelkezik “Always On” megjelenítési móddal. Ez azért elég észrevehetően fogyasztja az akkumulátort.

A kijelző körül egy vékony fekete, majd egy nagyobb ezüst előlap található, amely kiemeli az Active megjelenését, és megtöri a túlnyomórészt műanyag megjelenést.

A ház jobb oldalán két fizikai gomb található, az egyik a sportkövetés parancsikonja alatt, a felső pedig a kijelző felébresztésére szolgál – de egyikkel sem görgethető a képernyője.

Összességében kényelmes okosóra, ideális méretűnek és súlyúnak tűnik az edzéshez, erős, minőségi érintőképernyővel és egy pánttal, amely cserélhető.

 

Fitneszkövetés és okosóra funkciók

A Xiaomi Watch S1 Active kiterjedt fitneszfunkciókkal rendelkezik. A 117 fitnesz mód tartalmaz olyan mindennapi tevékenységeket, mint a gyaloglás, futás és kerékpározás, valamint olyan egyedibb sportokat, mint a curling, a darts és a sznorkelezés, a kötélhúzás, a sárkányrepülés, a curling és a bob, valamint a szélesebb körben játszott sportokat, mint például a tenisz, a kosárlabda és a HIIT.

A Xiaomi Watch S1 Active pedig 5 ATM-es vízállósággal rendelkezik, *ami azt jelenti, hogy 10 percig úszásbarát 50 méteres mélységig. A Xiaomi Watch S1 Active azonban nem rendelkezik IP (Ingress Protection) besorolással. Ez határozza meg, hogy az elektromos burkolatok milyen hatékonyan vannak tömítve olyan dolgok ellen, mint a szennyeződés, a por és a nedvesség. Tehát bár az okosóra teljesen rendben volt, amikor zuhany alatt viselték, nem garantálható, hogy csúcsminőségű marad az extrém vízi sportok, például a sznorkelezés után, különösen azért, mert víztaszító – nem vízálló.

xiaomi watch s1 active

A fitnesz funkciók mellett egészségügyi szolgáltatások is vannak, beleértve a nők egészségét. Dönthetsz úgy, hogy követed a menstruációs ciklusod a Mi Fitness alkalmazásban, ekkor az megjelenik az alkalmazásban és az okosórán. Az alkalmazáson keresztül emlékeztetőket is beállíthatsz hozzá, és a Xiaomi Watch S1 Active ezeket az értesítésekhez hasonlóan megjeleníti.

Vannak mentális egészségügyi funkciók is. A Xiaomi Watch S1 Active stresszérzékeléssel rendelkezik, és légzőgyakorlatokat javasol a fizikai és mentális stressz enyhítésére.

A Xiaomi Watch S1 Active doboza nem tartalmaz extrákat, például cserélhető óraszíjat vagy alkalmazás-előfizetést, de úgy gondoljuk, hogy nincs is szükség kiegészítőkre. Az okosórát a Bluetoothon keresztül párosítani szükséges a Mi Fitness alkalmazással, ami ingyenes – ellentétben a Fitbittel, amely havi hozzájárulást kér a prémium előfizetésért, hogy elérje az olyan funkciókat, mint az alvás és a stresszkövetés. A Xiaomi okosóra adatait további alkalmazásokkal is szinkronizálhatod, mint például a Strava és az Apple Health.

A Xiaomi Watch S1 Active kétsávos, több rendszerű GPS-t is tartalmaz, ami egyre több sportórán és okosórán fellelhető. Így javítják a szabadtéri edzések követését azokon a problémás területeken, ahol más esetben a követés megszakadhat. Például magas épületek és nagy erdős területek közelében. A tesztelt módok sportkövetése általában jó volt. Futások, úszások és beltéri edzések, például evezés esetében elégedettek lehetünk az adatok pontosságával.

Ezeken kívül elérhető a vér oxigén szintjének monitorozása, és bár az adatok megbízhatónak tűnnek, valójában nem sok minden történik ezekkel az adatokkal azon kívül, hogy megjelenítik azokat a Xiaomi letölthető alkalmazásában. Hasonló a történet a stresszfigyelésnél is, amely szintén elérhető, és pulzusszám-változékonysági méréseken keresztül működik.

 

 

Az Egészségügyi képernyőn láthatod az adatok áttekintését: elégetett kalóriák, lépések, edzéssel töltött percek száma, alvás, pulzusszám, mozgással és állással töltött idő, vér oxigénszintje, stressz és PAI.

Azok számára, akik nem biztosak abban, hogy mi az a PAI: a Personal Activity Intelligence rövidítése. PAI-pontokat kapsz minden alkalommal, amikor pulzusod emelkedik, így például edzés közben. Akik legalább heti 100 PAI-pontot érnek el, átlagosan hosszabb ideig élnek.

Az Eszköz lapon olyan dolgok találhatók, mint a bejövő hívások, a segélyhívó névjegyek és az alkalmazásértesítések. A profil tartalmazza az összes információt, amelyet az alkalmazás elindításakor adott: nem, életkor, magasság, súly, stb.

A Bluetooth-on keresztüli telefonhívás kijelzés mellett a Xiaomi vészhelyzeti módot is kínál, amely lehetővé teszi, hogy az alsó fizikai gomb háromszori megérintése aktiválja a segélyhívó kapcsolat felhívását. Csak győződj meg arról, hogy a készülék a telefonhoz is csatlakozik.

Az érintés nélküli fizetés beállítását többen egy kicsit körülményesnek ítélték, de végül mindenkinek sikerült. Beállíthatod az Amazon Alexát is, hogy a szokásos kérdéseidet fel tudd tenni neki. Az okosóra elég jól működik iOS platformon, de jobban ajánljuk az Android felhasználóknak.

Az Active 470 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely 12 napot biztosít „szokásos” használat mellett, és 24 napot, ha szigorúbb energiatakarékos módra vált. Ha GPS-t használsz a szabadtéri edzés nyomon követésére, 30 órányi akkumulátor-élettartamra számíthatsz, mielőtt újra fel kell töltened.

Tesztelések alapján ez egy olyan Xiaomi okosóra, amely kényelmesen kibír egy hetet is, de a Watch S1-hez hasonlóan a használatban lévő funkciókra is oda kell figyelni.  A képernyő “Always On” módban észrevehetően befolyásolja az akkumulátor élettartamát, továbbá az olyan funkciók, mint a folyamatos pulzusszám, a stressz és a vér oxigénszintjének figyelése ugyanezt teszik.

 

Xiaomi Band 7 Pro

 

A Xiaomi Smart Band 7 Pro egy intelligens szíj, amelyet okosórának álcáztak, és célja, hogy még jobban elmossák a szakadékot a szíj és az óra formai tényezői között.

A sima Band 7-hez képest megérik-e az extra funkciók a prémiumot, vagy érdemes inkább egy nem Pro Smart Band 7-et venni?

Tervezés

A burkolat teljes egészében műanyagból készült, míg a felső fele fényes fémperemmel büszkélkedhet a kijelző körül, ez teszi stílusossá az órát. A Pro modell egyik örvendetes kiegészítése a szélesebb óraszíj, amely csatmechanizmussal is rendelkezik a biztonságosabb illeszkedés érdekében, míg a sima Band 7 horogkapcsot tartalmaz, amelyet nehezebb rögzíteni, és idővel kilazulhat.

A Band 7 Pro súlya 20,5 gramm, ami pontosan 7 grammal több, mint a Smart Band 7, de így is rendkívül könnyű, és kényelmes egész napos viselethez. El is felejted, hogy a csuklódon van, bár a nagyobb test hajlamos jobban kilógni, ha hosszú ujjú inget viselsz. Bár a Band 7 Pro burkolata elég nagy, a Xiaomi úgy döntött, hogy nem ad hozzá semmilyen fizikai gombot.

A Band 7 Pro nagyobb, 1,64 hüvelykes AMOLED kijelzője 280 x 456 pixeles felbontással, 500 nites csúcsfényerővel és 2,5D ívelt üveggel rendelkezik. A 326 ppi felbontású kijelző rendkívül éles, és 40%-kal nagyobb vízszintes képernyő-felülettel rendelkezik a Band 7-hez képest. A szélesebb képernyő különösen hasznos az óralapoknál, mivel így könnyebben kezelhetők az értesítések.

Emellett automatikus fényerő szabályozást is kínál, ami a Band 7-en nem található meg. Az Always On Display (AOD) mód akkor is mutatja az időt és a dátumot, ha a képernyő ki van kapcsolva (az akkumulátor élettartamának rovására).

A Band 7 Pro 5 ATM vízálló, ami azt jelenti, hogy medencében úszni lehet vele. Az óraszíj szilikonból készült, és szabadalmaztatott csat mechanizmussal rendelkezik. A Xiaomi több prémium vegán bőr opciót is kínál. Nincs hivatalos IP-besorolás a vízre vagy a porra. A kiskereskedelmi dobozban található a Band 7 Pro és egy szabadalmaztatott kéttűs mágneses töltő, amely USB-A kábelben végződik.

Előnyök és hátrányok

Előnyök

Hátrányok

Nagyszerű AMOLED képernyő AOD-val és automatikus fényerővel

Kétsávos GNSS

Könnyű kialakítás

Megfelelő akkumulátor állóképesség

 

Nincs Bluetooth hívás

Előfordulhatnak minimális szinkronizálási problémák

A felhasználói felület enyhe akadozása bizonyos területeken, például az értesítéseknél

 

 xiaomi okosóra - Band 7 Pro

Jellemzők

A Xiaomi a Band 7 összes egészség- és fitneszkövető funkcióját a Band 7 Pro-ba csomagolta, beleértve a 24 órás pulzusfigyelést, valamint a folyamatos SpO2-követést, alvás- és stresszfigyelést. A Band 7 Pro újdonsága a hozzáadott kétsávos GNSS érzékelő, amely támogatja a GPS, QZSS, BeiDou, Galileo és GLONASS helymeghatározást, amely lehetővé teszi a futások nyomon követését a párosított telefon nélkül.

Hozzáférhetsz a sportkövetéshez több mint 110 tevékenység esetében, beleértve az eszközön vezetett futópályákat, amelyek az időközönkénti gyaloglást és kocogást kombinálják a szíjon található utasításokkal. Sajnos nincsenek irányított edzések a nem futó sportokhoz. A Mi Fitness alkalmazás akár egy hónapnyi egészségügyi és edzésadatokat is tárolhat, amelyeket exportálhat, hogy megoszthassa barátaival, vagy nyomon követhesse fejlődését.

A Xiaomi Mi Fitness a párosítás és a beállítások, az óralapok és minden egyéb eszköz párosítása és kezelése a párosított Android vagy iOS okostelefonon történik. Az alkalmazás elegáns, négy dolog irányítható rajta keresztül – egészség, edzés, eszköz és profil.

A Globális változatban sajnos nincs NFC, míg a kínai készülékek támogatják az érintés nélküli fizetést. Nem fogadhat hívásokat, ami egy másik figyelemre méltó hiányosság (ahhoz képest, amit a versenytársak ezen az áron kínálnak). Van egy beépített mikrofon, amelyet csak az Amazon Alexával való beszélgetéshez használhatsz, ehhez be kell állítanod az alkalmazást a telefonon, és előzetesen csatlakoznod kell a Band 7 Pro-hoz. Ha ez mind megvan, megkérheted Alexát, hogy állítsa be a riasztásokat, vezérelje a háztartási gépeket, és mutassa meg az időjárás-előrejelzést.

 

 

A Xiaomi az óralapok széles listáját tartalmazza a Mi Fitness alkalmazásban, és egyszerre akár 7 számlap is tárolható a Band 7 Pro készüléken, de az 5 előre telepített számlap nem cserélhető, így valójában csak két további óralap áll rendelkezésére.

A vibráló funkció alapállapotban erős, és a menükből még erősebbre programozható. A különféle funkciók közé tartozik az ébresztő, az időzítő, az időjárás widget, a zenevezérlők és az Amazon Alexa, valamint a kamerazár a párosított telefonodhoz.

 

Teljesítmény

A Band 7 Pro felületén való navigálás kizárólag koppintással és csúsztatással történik. A lezárási képernyő bal oldalán található egy gyors-beállítási kapcsoló, felette az értesítések, a jobb oldalon pedig legfeljebb tizenegy widget található. Felfelé csúsztatva megjelenik a teljes alkalmazáslista, amely ikon módban rendezhető két egymás melletti alkalmazásikon-sorral, vagy lista módban, ahol nagyobb ikonok vannak.

Az értesítések lapozása időnként késik, különösen, ha több üzeneted van. A Band 7 Pro akár tíz értesítést is tárol, mielőtt törli a sort.

Meg kell nyitnom a Mi Fitness alkalmazást a telefonon, és több alkalommal manuálisan újraszinkronizálni a sávot. Nem tudsz közvetlenül válaszolni az aktivitásmérő értesítéseire.

A Band 7 Pro GPS-kapcsolata szilárd, és más okosórákhoz hasonlóan gyors 5-10 másodpercig tart, amíg a vevőegység megtalálja a tartózkodási helyed a szabadban. Ha a hely árnyékolva van, megbízható lefedettséget kap, amely még a sok fával körülvett parkokban is jól működik.

xiaomi okosóra

A futás, a kerékpározás és az úszáskövetés bónuszmutatókat kap, mint például az aktívan elégetett kalóriák, a ritmus, a lépéshossz és az átlagos pulzusszám.

A pulzusszám és az SpO2 mérések egyenrangúak az elmúlt év többi fitneszkövetőjével, ami azt jelenti, hogy pontos képet mutatnak az egészségi állapot nyomon követéséről, de semmiképpen sem orvosi besorolásúak. A Xiaomi okosórának mindössze néhány másodpercre van szüksége az ilyen típusú adatok összegyűjtésére, ami jobb, mint néhány versenytárs, akiknél akár egy percet is kell várni, vagy többszöri leolvasást igényelnek.

Az alváskövetés pontos elalvási és felébredési időt mutat, valamint az átlagos percenkénti ütésszámot (BPM), az átlagos SpO2-értékeket és a gyors szemmozgást (REM) is megjeleníti minden egyes alvási alkalomnál. A mutatókat közvetlenül az óráról is leolvashatod, ami bónusz.

Egy furcsa sajátosság, amit érdemes megemlíteni, az a lassú firmware-frissítési folyamat. Ilyenkor a Xiaomi azt mondja, hogy a frissítés eltarthat egy ideig, de ez egyes esetekben több mint egy órát vesz igénybe.

Elem élettartam

A Band 7 Pro 235 mAh-s akkumulátora egyetlen töltéssel akár 12 napig is kibírja a szokásos használatot, bár ehhez fel kell áldoznod a Band 7 Pro által kínált legtöbb izgalmas funkciót. A Band 7 Pro teljes feltöltése a mellékelt szabadalmaztatott 2 tűs töltővel alig 60 percet vesz igénybe.

A Xiaomi Smart Band 7 Pro egy nagyszerű fitneszkövető nagy kijelzővel és minden olyan funkcióval, amely a kisebb Smart Band 7-en megtalálható, valamint néhány észrevehető fejlesztés, például egy beépített GNSS vevő. 24 órás pulzusfigyelést, folyamatos SpO2-követést, stressz- és alvásfigyelést, valamint sportkövetést kap több mint 110 tevékenységhez.

Az egészségügyi faktorok nyomon követés gyors és megbízható adatokat kínál mindaddig, amíg nem használja orvosi elemzésre, miközben a fitneszkövetés egyenrangú más viselhető eszközökkel, amelyeket az elmúlt évben láttunk.

Összességében a Band 7 Pro jól néz ki, könnyen összetéveszthető egy prémium kategóriás okosórával, a könnyű és szép óraszíj pedig megkönnyíti a napokig tartó viselését. Emellett a funkciói is kielégítik egy középkategóriás eszközzel szemben támasztott igényeket.

 

Források: 1. 2. 3. 4.