Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Visszaküldés és csere 14 napon belül

K: Visszaküldhetem vagy kicserélhetem az árut?

V: A mulan.hu oldalon vásárolt termékeket (sértetlen állapotban) a szállítás után 14 napon belül visszaküldheti. Kiválaszthatja, hogy mit szeretne visszaküldeni, nem kell az összes terméket visszaküldenie.

Kérjük törekedjen a terméket az átvétellel azonos állapotban visszaküldeni (az összes hozzácsatolt dokumentummal és eredeti csomagolással együtt). Mielőtt a visszárut jóváhagynánk, az átvételt követően raktárunk feldolgozza és ellenőrzi az Ön által küldött terméket. Amennyiben „használtnak” ítéljük meg a visszaküldött terméket, a visszatérítés egy bizonyos részét felszámoljuk érte, attól függően, hogy a termék újra eladható vagy sem (karcolások, alkatrészek cseréje stb.).

Ha cégre vásárolsz (az az egy cég nevére kéred a számlád), akkor arra kell figyelned, hogy a szabályozás miatt vásárlóként egy céget nem ugyanazok a jogok illetnek meg, mint egy fogyasztónak minősülő természetes személyt. Azt sokan tudják, hogy egy cég (egyéni vállalkozó, szervezet stb.) vásárlása esetén nincs elállási jog és nincs 3 munkanapos cseregarancia, de azt már sokkal kevesebben, hogy ha céges a vásárlás, akkor nincs kötelező jótállás! A szabályozás szerint a céges vásárlók esetében csak kellékszavatosság van, de az is csak 1 évig, ami alatt a bizonyítási teher végig a vásárlóé! Mindig nézd át alaposan a vásárlási feltételeket, ha cégre vásárolsz, és mindig mérlegeld, hogy érdemes-e lemondanod ezekről a jogokról!

A Vásárlót nem illeti meg az elállási jog olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (fülhallgatók, hajnyírók, hajformázók, hajkefék, férfi borotvák, női borotvák, epilátorok, IPL tartós szőrtelenítők, gyantázási eszközök, férfi szőrtelenítési termékek, női szőrtelenítési termékek, elektromos fogkefék, fogkefe pótfejek, lázmérők, inhalátorok, maszkok, szűrők, akkumulátorok, porszívó tartozékok stb.)

K: Mikor kapom meg a visszatérítést?

V: A visszaküldött tereméket a beérkezését követő napokban feldolgozzuk. A visszatérítési igény feldolgozását követő 3-5 munkanapon belül megkapja a visszatérítést.

K: Biztosítana csereterméket?

V: Igen. Amennyiben ki szeretné cserélni a terméket, kérjük telefonon vagy e-mailben lépjen kapcsolatba velünk. Kérjük készítse elő az eredeti rendelési számot és mondja el, melyik terméket szeretné kicserélni. Mi a lehető legjobb megoldást fogjuk javasolni Önnek.

K: A kiszállított termék hibás. Mit a teendőm?

V: Azonnal lépjen kapcsolatba velünk telefonon vagy e-mailben. A hibás term k károsodásának oka alapján visszaszállítjuk és kicseréljük Önnek a hibás terméket.
Ha a termék sérült volt, ingyenesen kicseréljük Önnek a hibás terméket.
Ha a termék szállítás alatt sérült meg, kérjük azonnal készítsen fényképet róla bizonyítéknak, mi pedig segítünk Önnek a kereset benyújtásában a szállító céghez.
Ha a termék nem rendeltetés szerű használat miatt serül meg, a cserét elutasítjuk.

K: Hova küldjem a hibás vagy csereterméket?

V: A hibás vagy csereterméket kérjük a mulan.hu küldje vissza. (Hibás termék esetén a szállítási költséget a mulan.hu fizeti. Ha a vevőnek nincs oka a terméket visszaküldeni, a szállítási költség a vevőt terheli.)

K: Mire kell figyelni elálláskor?

V: Az elállás szabályozai szerint a vásárló csak a megvásárolt termék kipróbálásához szükséges használatot meghaladó mértékű használat okozta károkért tartozik anyagi felelősséggel elállás esetén. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azért, mert kicsomagoltad a terméket, hogy ki tudd próbálni, azért nem lehet értékcsökkentést felszámítani. Ahogy azért sem, mert leszeded a védőfóliát a telefonról vagy okosóráról, azért, hogy lásd a kijelzőt. Ha viszont ezt a fóliát eltéped vagy kidobod, akkor azért már igen, ugyanis ezt a terméket - hiába hibátlan - már nem tudjuk újként eladni, mert a vásárló tudni fogja, hogy ezt már használták. Ilyenkor már mi is csak értékcsökkenten tudjuk értékesíteni, de mivel erről az értékcsökkenésről nem tehetünk, ezt az értékcsökkenést érvényesíteni fogjuk az elállási eljárásban. Vagyis azontúl, hogy 14 napon belül kell jelezned az elállási igényedet, érdemes arra is figyelni, hogy ne csökkentsd a termék értékét, sem a csomagolás hiányosságaival, sem olyan sérülésekkel, túlhasználattal, ami a kipróbáláshoz nem okvetlenül szükséges.

K: Miért nem vonatkozik a 14 napos elállás a fülhallgatókra?

V: A fülhallgató a higiéniai termékek csoportjába tartozik, ezért csak az eredeti csomagolásban lehet visszaküldeni, azaz ezekre felbontás után már nem lehet elállási jogot érvényesíteni! (De józan paraszti ésszel végiggondolva: ki szeretné más fülzsírja után a saját fülébe tenni a fülhallgatót?) Bontatlan termékre természetesen vonatkozik az elállás joga.

Jótállás

K: Rám vonatkozik a jótállás?

V: Az összes mulan.hu weboldalon vásárlóra vonatkozik a jótállás.
Ha cégre vásárolsz (az az egy cég nevére kéred a számlád), akkor arra kell figyelned, hogy a szabályozás miatt vásárlóként egy céget nem ugyanazok a jogok illetnek meg, mint egy fogyasztónak minősülő természetes személyt. Azt sokan tudják, hogy egy cég (egyéni vállalkozó, szervezet stb.) vásárlása esetén nincs elállási jog és nincs 3 munkanapos cseregarancia, de azt már sokkal kevesebben, hogy ha céges a vásárlás, akkor nincs kötelező jótállás! (Ha a mulan.hu-tól vásárolsz cégre, akkor ugyan még mindig ott van az önkéntes jótállás, de ez máshol egyáltalán nincs így.) A szabályozás szerint a céges vásárlók esetében csak kellékszavatosság van, de az is csak 1 évig, ami alatt a bizonyítási teher végig a vásárlóé! Mindig nézd át alaposan a vásárlási feltételeket, ha cégre vásárolsz, és mindig mérlegeld, hogy érdemes-e lemondanod ezekről a jogokról!

K: Mikor kezdődik a jótállás időszaka?

V: A mulan.hu webshop az összes termékre és
a hozzá tartozó kiegészítőkre a vásárlás napját követő időszaktól kezdveérvényes a jótállás.
A jótállás tényleges időszakának (jótállási időszak) kezdete, a termék üzembe helyezésétől érvényes, amikor a vásárló, a szolgáltató vagy az általa felhatalmazott személy megkapta a terméket. Ha a fogyasztó a terméket több, mint hat hónapig használja a szállítás napjától kezdve, a termék jótállásának időszaka a termék szállításának napján kezdődik.

K: A vásárolt termékre meddig érvényes a jótállás?

V: A 151/2003. (IX. 22.) Korm. Rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló rendelet alapján a termékek jótállási időszaka az alábbiak szerint változik:
a) 10 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén fél év.
b) 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év.
c) 100 000 forintot elérő, de 250 00 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év.
d) 250 000 forint eladási ár felett három év.

K: Melyiktermékekre érvényes a jótállás?

V: A jótállás csak a Magyarországon aláírt új fogyasztói szerződés szerint a mellékletben felsorolt termékekre érvényes.

A hibás terméket kérjük a mulan.hu küldje vissza. 

K: Mi nem tartozik a jótállásba?

V: A jótállás nem terjed ki a karbantartás hiányából, illetéktelen átalakításból, helytelen használatból, sérülésből vagy illetéktelen javításokból származó károkra és meghibásodásokra.

A jótállás nem terjed ki:

1. Helytelen és rendellenes használatból származó károkra és meghibásodásokra;

2. Nem rendeltetés szerű használatból, balesetekből, gondatlanságból vagy nem kompatibilis eszköz csatlakoztatásából származó károkra és meghibásodásokra;

3. Nem rendeltetés szerű tesztelésekből, használatból, karbantartásból, telepítésből, felszerelésből, illetéktelen vagy módosított szoftverek telepítéséből származó károkra és meghibásodásokra;

4. Antennák sérüléséből és töréséből származó károkra és meghibásodásokra, kivéve, ha azt, anyag- vagy gyártási hibák okozzák;

5. Olyan termékekre, amelyek szétszerelése és javítása oly módon történt, ami hátrányosan befolyásolja a termék teljesítményét, vagy nem lehet megfelelően ellenőrizni a terméket és elismerni a jótállási igényét, kivéve, ha a javítást a gyártó szervízközpontja végezte el;

6.  Nedvességtől, folyadékoktól vagy kiömlő élelmiszerektől származó károkra és meghibásodásokra;

7.  A termékvezérlő egység kábelének meghosszabbításából, sérült modem adaptációs kártya használatól származó károkra és meghibásodásokra;

8.  Rendeltetés szerű használat során a termék felületén keletkező karcolásokra és egyéb sérülésekre;

9. Rendeltetés szerű használat és karbantartás során elhasználódott alkatrészekre.

Pontgyűjtő program

I. A Pontgyűjtő program feltételei

A Mulan.hu Pontgyűjtő program keretében regisztrált vásárlóként Ön pontgyűjtő rendszerében vesz részt, amellyel kedvezményesen vásárolhat.

A Pontgyűjtő program tulajdonosa és üzemeltetője a Mulan.hu. A Pontgyűjtő programba belépő vásárló a Mulan.hu webáruház oldalán történő vásárlása után pontokat gyűjthet. Az összegyűjtött pontokkal a Mulan.hu webáruházban leadott rendelések során kedvezményben részesülhet.

A Pontgyűjtő program 2022. május 12. (csütörtök) kezdődik.

 

II. A pontok számítása

 A Pontgyűjtő program elindulásától kezdve a vásárló minden vásárlást követően a vásárlás összege alapján megállapított mennyiségű pontot kap.

A pontok jóváírása a vásárló által ténylegesen (bankkártyával, készpénzzel, átutalással, stb.) fizetendő összeg alapján történik. A pontszámítás alapja a vásárló által megvásárolt egyes termékek forintban kifejezett értéke.

 A vásárlás során 100 forintonként 1 pont kerül jóváírásra a kerekítési szabályoknak megfelelően. (Pl. 98 Ft, illetve 99 Ft összegű vásárlás esetén 100 Ft fizet a vásárló, ezért már jár 1 pont).

 A pontok jóváírása közvetlenül a vásárlást követően kerül sor. Akciós termékek vásárlása esetén a termékek akciós ára után történik pontjóváírás.

 A Mulan.hu részéről nem teljesített vagy a vásárló által lemondott megrendelések (ide tartozik a vásárlástól való elállás is) esetén pont jóváírás nem történik vagy a vásárlás után járó pontok törlésre kerülnek.

 A Pontgyűjtő programban a sikertelen rendelésekért a Mulan.hu nem számít fel pontokat. Amennyiben a vásárló a futárszolgálattól nem veszi át a rendelését, a vásárlása törlésre kerül, hűségpont jóváírás nem történik. Amennyiben a megrendelt termék(ek)et a vásárló reklamáció miatt juttatja vissza a Mulan.hu-nak, úgy a Mulan.hu ügyfélszolgálata egyedi elbírálás keretében jogosult mérlegelni, hogy az adott vásárlásért ad-e pontot.

Sikeres regisztrációt követően 500 pont, hírlevélre való feliratkozás megerősítése után 400 pont kerül jóváírásra.

 

III. Pontok beváltása

A pontbeváltás során 1 pont 1 Ft-ot ér.

Csak regisztrált vásárlók válthatnak be pontot.

A pontok beváltása minden egyes beváltás alkalmával akkor lehetséges, ha legalább 1000 Ft-ot (pontot) használ fel.

A pontot a termék kosárba helyezése után, a fejlécben található kosár gombra kattintva, a Kosár oldal “Szállítás és fizetés” táblázatban a “Felhasználom a pontokat a vásárláshoz” kipipálásával tudja felhasználni.

 

IV. A Pontgyűjtő program jogosultjai

 A Pontgyűjtő programban történő részvételre minden kiskereskedelmi értékesítésben résztvevő, regisztrált  személy automatikusan jogosult. A regisztrációra a Mulan.hu minden látogatójának lehetőséget biztosít, de a Pontgyűjtő programban csak regisztrált vásárló vehet részt.

 

V. Változások a szabályzatban, a szabályzat és az egyes promóciók közötti eltérések

 A Mulan.hu fenntartja a jogot, hogy jelen szabályzat tartalmát egyoldalúan módosítsa. A Mulan.hu a módosított szabályzatot a jelen szabályzattal azonos módon, a Mulan.hu oldalon közzéteszi.

A Mulan.hu Pontgyűjtő program határozatlan időtartamú. A Mulan.hu jogosult bármikor megszüntetni a Pontgyűjtő programot, amiről a vásárlók számára értesítést küld.

Ha a Mulan.hu egy adott promóció keretében a jelen szabályzatban foglaltaktól eltérő feltételeket állapít meg, akkor az adott promóció időtartama alatt, annak vonatkozásában a promócióban foglalt feltételeket kell irányadónak tekinteni.

 

VI. Jog- és adatvédelem

 A Pontgyűjtő programra a Mulan.hu jogi és adatvédelmi szabályzata vonatkozik.

 

Árak

Az árak forintban értendők, tartalmazzák a 27%-os áfát. Nem zárható ki annak a lehetősége, hogy üzletpolitikai okból az Eladó az árakat módosítsa. Az árak módosítása nem terjed ki a már megkötött szerződésekre. Amennyiben Eladó az árat hibásan tüntette fel, és megrendelés érkezett a termékre, de szerződést még nem kötöttek a felek, úgy az ÁSZF „Eljárás hibás ár” pontja alapján jár el az Eladó.

Eljárás hibás ár esetén

Nyilvánvalóan hibásan feltüntetett árnak minősül:

  • 0 Ft-os ár,
  • kedvezménnyel csökkentett, de a kedvezményt tévesen feltüntető ár (pl.: 1000 Ft-os termék esetén a 20 %-os kedvezmény feltüntetése mellett 500 Ft-ért kínált termék).

Hibás ár feltüntetése esetén Eladó felajánlja a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ birtokában a Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.

Rendelés leadása

Amennyiben segítségre van szüksége a rendelés leadásához, kattintson az alábbi linkre: Rendelés leadásának menete

Nyereményjáték

A sorsolásban való részvétel feltétele a hírlevélre történő feliratkozás, aminek a sorsolás ideje alatt is aktívnak kell lennie.

A sorsolásra minden hónap második szerdáján kerül sor. A nyertest e-mailben értesítjük.

A kisorsolt kupont a sorsolás napjától számított 28 napon belül lehet felhasználni egyszeri, 20 000 Ft feletti végösszegű rendelés esetén. 

A kupon készpénzre nem váltható.