Fedezd fel termékeinket

SachsenRAD ebikes

Judy
2022.06.27 09:53
SachsenRAD ebikes

Mivel nálunk még elég újnak számítanak ezek a bringák, szeretnénk olyan vásárlók szemszögét is bemutatni nektek, akik már megvásárolták a terméket vagy tesztelték. Ezután írunk azokról a szempontokról, amik alapján a legtöbb vásárló meghozza végső döntését.

Izgalmasan hangzik az elektromos kerékpár kifejezés, azonban ne gondold, hogy teljesen kimaradsz a pedálozásból. A SachsenRAD E-Racing Bike R6 egy modern városi kerékpár, sportos kialakítással. Akár mindennapi forgalomban, akár hosszabb túrákon – az e-kerékpár minden körülménnyel tökéletesen megbirkózik. A beépített Zoom rugós villa kényelmes és biztonságos vezetési élményt biztosít még egyenetlen talajon is.

SachsenRAD E-Racing Bike R6

A Sachsen Rad elektromos kerékpárt a Leicke németországi cég gyártja. Értesüléseink szerint vásárlóik elégedettek a termékekkel. A vásárlói elégedettségről az Amazon.de-n is számos hozzászólás olvasható, nagyon jó értékeléseket kapott a kerékpár. Mindegyik modell megbízható a gyakorlott kerékpárosok és az alkalmi biciklisek körében egyaránt.

 

Idővel már kis csoportok is összeálltak az interneten, akik a Sachsenrad e-kerékpárok aktuális újításairól beszélgetnek. Nagyon népszerű termék ezekben a közösségekben ez a stílusos e-kerékpár. Úgy tűnik a gyártó meggyőzte vásárlóit jelenlegi modelljeivel és a közepes árkategóriával.

 

Sachsen Rad E-racing Bike R6 teszt:

 

Idézetek a vásárlóktól:

 

“Nagyon szépnek és modernnek tűnik, az első menet is remek volt, egyelőre nem tudok többet mondani. A szállítás nagyon gyors volt 3-4 nap, és már meg is jött a biciklim.”

 

“A biciklit tavaly vettem és közben már kb. 100 km mentem vele. Csak azt tudom mondani, hogy ez az egyik legjobb motoros kerékpár, amivel mentem. A vezetés, a hatótáv, a kezelhetőség kiváló. Sajnos a sárvédőt magadnak kell utólag felszerelni, az én szememben csak ennyi hátránya van.”

 

“Nagyon klassz bicikli! Jó kidolgozású, jól néz ki, nagyon jól és könnyen irányítható, az akkuja sokáig bírja. Csak ajánlani tudom ezt az elektromos kerékpárt.”

 

“A bicikli nagyon gyorsan megérkezett és jól be volt csomagolva. Összeszerelés a you tube videóval  nagyon egyszerű, fél óra alatt megvolt. Remekül megy, igazi power pack, kellemesen könnyű, nagyon kényelmes. nagyon elégedett vagyok. Nagyon köszönöm”

 

“Aki még soha nem ült 3000 vagy 4000 eurós MTB e-bike-on, az nem akar lemaradni erről a bringáról. Szuper dizájn és igazán masszív kidolgozás. 30 perc összeszerelési idő után indulhat is. Az akkumulátor kb. 75%-os töltöttséggel rendelkezik. Néhány apró beállítás a kormányon, és kezdődhet a móka. Ha kevés pénzért szeretne jó minőséget kapni, habozás nélkül megrendelheti ezt a bringát. Vásároltunk 2 biciklit, és élvezzük a közös kirándulásokat. Ha nem boldogul a mellékelt összeszerelési és kezelési útmutatóval, akkor valószínűleg két bal keze van, és érdemes lenne egy szaküzletben készen összeszerelt kerékpárt vennie. Előzetesen letöltheti a kezelési útmutatót online, és megbizonyosodhat arról, hogy tudja-e kezelni. Az egyik keréken megrándult a sebességváltó. Két kis fordítás a sebességváltó csavarján és minden tökéletes volt. Sajnos csak 25 km-t mentünk nagyon hepehupás terepen, de csak egy sávot veszítettünk a kijelzőn. Reálisnak tűnik tehát, hogy 80-100 km-es hatótávot lehet elérni. Gratulálunk a Leicke-nek.”

 

“A bicikli jól megy, az akkuja kb 80-90 km-t bír. Akkumulátoros működés esetén nem mindegy, hogy melyik fokozatban van; a kifejtendő erő változik. Akkumulátor nélkül is vezethető - de ki akarja. Az egyetlen negatívum az üzemeltetési dokumentáció hiánya.”

 

A kerékpárok pontos leírását megtalálod itt: https://mulan.hu/spl/912051/SachsenRAD-E-Racing-Bike

 

 elektromos bicikli

Miért jó az e-kerékpár?

 

A technológia fejlődése már számos területen javított az életünkön, legyen szó akár megújuló energiáról vagy új sportötletekről, amelyek tovább tartanak minket frissen és aktívan. Az egyik ilyen változás az elektromos kerékpár. Lehet, hogy már találkoztál is ilyenekkel az utcákon.

 

Az „E-bike” az évtized egyik legzöldebb közlekedési formája lehet. Felválthatják a kis benzines robogókat, ráadásul újratölthető az akkumulátoruk. Velük akár 25-45 km/órás sebességgel is gurulhatsz, sokkal gyorsabb, mint egy hagyományos kerékpár, így a hosszú utakon is jól használhatók. Energia-hatékony és károsanyag-kibocsátásmentes megoldást kínál az utazásra, ráadásul fizikai és egészségügyi előnyei is vannak.Mivel az e-kerékpárok gyorsak, erősen ajánlott egy teljes fejet védő bukósisak.

 

A kerékpárokon van egy úgynevezett akkumulátoros „pedálrásegítő”. Technikailag ez a motorba integrált gép, ami lendületet ad a pedálozásnak. Ez csökkentheti a stresszt, a térdre és combra gyakorolt hatást. Ezen a ponton el is búcsúzhatsz  az izzadással járó túráknak.

 

Bármilyen korú és egészségi állapotú ember könnyedén és sokkal hosszabb ideig hajthat e-biciklivel, mint hagyományos kerékpárral. A hosszabb túrák több élményt és több aktivitást is jelentenek.

 

SachsenRad R6 bemutatása:

 

A Sachen Rad e-kerékpár technológiája megadja azt az extra lendületet, amelyre szükséged van ahhoz, hogy kilométeres távolságokat tegyél meg kis erőfeszítéssel. Továbbra is kihasználhatod a kerékpársávot és a forgalommentes utakat, és például városiként lerövidítheted az ingázási időt a munkába. A bringák egyre népszerűbbek a városokban, mivel a kormányok és önkormányzatok arra szólítják fel az embereket, hogy tegyék le az autóikat, hogy minél kevesebben közlekedjenek négy keréken.

 

Az elektromos kerékpárokat az évek során sokat fejlesztették, és mára szinte úgy néznek ki, mint egy normál kerékpár, csak a finom „zümmögés” különbözteti meg őket a hagyományos bicikliktől.  

A svájci Bázeli Egyetem tudósai által végzett tanulmány szerint az E-kerékpározás ugyanolyan jót tesz a fittségednek, mint a hagyományos kerékpározás. Habár az -e kerékpáron kevesebbet kell pedálozni, mégiscsak egy gyakorlat, ami jót tesz az egészségednek, mind mentálisan, mind fizikailag.

 

e-bikeAz e-kerékpár használatával hosszú távon pénzt takaríthatsz meg. A benzin és a gázolaj elég költséges, és az időnkénti áremelkedések tényleg hatással lehetnek a te kiadásaidra is. Nemcsak pénzt takarítasz meg, hanem időt is. Az E-kerékpárok esetében megfizethető akkumulátorokat vásárolhatsz, amelyek teljes feltöltés után 25-80 kilométert is kibírnak az igénybe vett rásegítés szintjétől függően.

 

Délkelet-Ázsiában számos országa átvette már a vezetést az e-kerékpárok fenntartható közlekedési módként való használatában, és a városi levegőszennyezés folyamatos növekedésével az e-kerékpárok nagy jövő előtt állnak. Az éghajlatváltozás és a globális felmelegedés komoly problémák, és mindannyiunknak ki kell vennie a részét. Lehet, hogy az utolsó lépés előtt állunk, hogy megmentsük földünket. Az e-kerékpárok kilométerenként kisebb szennyezést bocsátanak ki, mint a motorkerékpárok és az autók. Sokat segíthet, ha benzines vagy dízelmotoros autó helyett e-kerékpárt használsz. Átlagosan 100-150 watt energiát használ fel, míg egy autó 15 000 wattot. Ennek eredményeként ez rengeteget segíthet a levegőminőség javításában.

 

 

Mit kell figyelembe venni?

 

Vásárlásnál olyan dolgokat érdemes számba venni, amelyek a mindennapjaidhoz illeszkednek. Például ha szeretnéd az emeleten tárolni, átemelni alacsonyabb kerítéseken, akkor mindenképpen ellenőrizd a kerékpár súlyát vásárlás előtt. A Sachsen Rad e-kerékpár a maga osztályában könnyűnek számít, amit az alumínium vázának köszönhet.

 E-kerékpár

SEBESSÉG

Ezek a kerékpárok akár 25 km/órás sebességig rendelkeznek a pedálrásegítés módot használva. Ugyanott közlekedhetnek, mint bármely normál kerékpár.

 

MOTOROK

Ezeknek a kerékpároknak mindegyike hátsó meghajtású motorokkal rendelkezik, amelyek a hátsó kerék tengelyében találhatók. A kefe nélküli motorok 250 watton adják a nyomatékot,  gyorsulást és könnyebb használatot tesznek lehetővé a meredekebb dombokon is.

 

AKKUMULÁTOROK

Rögzítés: Az akkumulátorokat kívülről, csúszkák segítségével tudja rögzíteni, majd lezárni.  A kívülről szerelt akkumulátor praktikus, és könnyebben eltávolítható a töltéshez. Minden akkumulátor tartalmaz egy maximális hatótávolságot, amelyet a legalacsonyabb szintű pedálrásegítés mellett mérnek.

 

VÁZAK

A bicajok könnyű, alumínium vázzal rendelkeznek, ergonomikus kialakításuknak köszönhetően alkalmas férfiak és nők számára egyaránt. Vedd figyelembe, hogy a „könnyűsúly” kifejezés itt relatív, mivel a legtöbb kerékpár legalább 20 kg-t nyom.

 

Akár a nyüzsgő városi utcákon navigálsz, akár egy távoli vidéket fedezel fel túrázás közben, nagy az esélye, hogy e-biciklit tekerő kerékpárosokkal osztozol majd a kerékpárutakon. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy pénzt takaríts meg a gázon, kevesebb szén-dioxid-kibocsátást termelj és sportolj egyszerre.


 

 

Források: 1.  2.  3.  4.  5.  6.  7.  8.  9. 10.