Ho-ho-ho-hooo! Indul a Santa Deal! Találd meg a kuponokat vagy vásárolj monitort olcsóbban! A részletekért kattints IDE.

Érvényes 2023.12.01.-2023.12.06.-g! 

Fedezd fel termékeinket

Elektromos fogkefék

Judy
2022.10.10 16:15
Elektromos fogkefék

A fogmosás a jó szájápolás alapja. Mind az elektromos, mind a kézi fogkefék hatékonyan távolítják el a lepedéket a szájban, de melyiket érdemes használnod, az elektromos vagy a kézi fogkefét? Webáruházunkban választhatsz Xiaomi és Oclean elektromos fogkefék közül is, különböző fordulatszámmal működő készülék

A fogorvosok gyakran elmondják a pácienseiknek a fogmosással kapcsolatos legfontosabb dolgokat, hogy naponta kétszer kell fogat mosni, legalább 2-3 percig. Közvetlenül fogmosás után nem ajánlott a szájvíz használata, mert eltávolítja a fogakról a fluoridot, stb. Ezen kívül a fogászati higiénia javítása érdekében gyakran javasolják az elektromos fogkefét, mivel gyorsan és egyszerűen használható, nem úgy, mint a hagyományos manuális fogkefe. Az Oclean elektromos fogkefe kitartó társad lehet a fogápolásban. A fogaid és az ínyed is makulátlan tiszta lehet például az Oclean X Pro-val. Igaz, alapvetően az elektromos fogkefék drágábbak, mint a manuális fogkefék és a cserefejeket is meg kell fizetni, de meglepő és új élményben lehet részed ha még nem próbáltad.

Sok előnye van a Xiaomi elektromos fogkeféknek is, nem mellesleg az, hogy a nehezen elérhető helyekről is könnyedén eltávolíthatod vele a lepedéket, ez a kisebb fejnek is köszönhető, de főleg annak, hogy  oszcilláló mozgással kíséri végig a fogmosási folyamatot. Mivel a sörték rezegnek, lehetővé teszik, hogy a fogak között több mikromozgást végezzenek. Ez főleg a száj hátsó részén nyújthat neked kellemes élményt.

 oclean elektormos fogkefe gyerekeknek

A leginkább olyan emberek számára nyújt nagy segítséget az oclean elektromos fogkefe, akiket még felügyelni kell, azaz a gyerekeknek, továbbá azoknak, akik valamilyen mozgáskorlátozottsággal él (ízületi gyulladás, stroke-on átesett, fejlődési rendellenesség, stb.). A fogkefe teszi a dolgát magától, gyenge kézügyesség mellett is biztos lehetsz benne, hogy maximális tisztítási hatást érsz el. A fogszabályozási rituáléban résztvevők is fellélegezhetnek ezzel a készülékkel, mert tényleg sokkal alaposabban tisztíthatják vele a fogaikat, a fogszabályzónak köszönhető, nehezen elérhető helyekre is elér.

Az ínyedet is kímélheted vele, ugyanis a legtöbb oclean és xiaomi elektromos fogkefe beépített nyomásérzékelővel van ellátva, így jelezni tudja, ha túl nagy erőkifejtéssel mosod a fogad. Ez azért hasznos, mert a túl erős nyomás hatására kárt tehetsz a fogzománcban vagy az ínyedben, ami a későbbiekben ínyvisszahúzódással járhat. Légy kíméletesebb!

A legtöbb Oclean X Pro elektromos fogkefe még az időt is számolja helyetted, hogy hány percig tartson a fogmosás (általában 2 perc az elektromos fogkefe sebessége mellett), majd hangjelzéssel tudatja, hogy végeztél. Ez a funkció a nyűgös gyerekek vagy szülő esetében is jó szolgálatot tehet, nem kell mindig kitalálni valamit erre a kis időre figyelmeztetőnek. Ha egyébként nem a fogmosás a gyermeked kedvenc elfoglaltsága, talán az elektromos változattal mókásabbá teheted számára a nem várt perceket. Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz is, hogy egészséges szokásokat alakítson ki, ami remélhetőleg a jövőben is megmarad.

Az Oclean vagy a Xiaomi elektromos fogkefék használatával a környezetet is kímélheted, mivel jó esetben csak a fogkefefejtől kell majd megszabadulnod miután túlhasználtad a sörtéket. Ehhez figyelned kell rá, hogy az elektromos fogkeféd ne egyszer használatos legyen, hanem a fejét alkalomadtán le tudd cserélni. Ezt körülbelül 3 havonta ajánlják megtenni. Az Oclean pótkefe is hasonló élettartammal rendelkezik, 2 és 6 darabos csomagban rendelheted meg az oldalunkról.

 oclean elektormos fogkefe

Az olcsóbb kézi fogkefékhez képest előny lesz számodra, hogy ugyanannyi idő alatt sokkal több lepedéket és ételmaradékot távolíthatsz el fogaidról, ráadásul a xiaomi elektromos fogkefével nem kell annyit zsonglőrködni sem, mint a kézi változattal.

Alapos, mégis gyengéden tisztít, kevésbé koptatja a fogzománcot, mégis alaposabb, mint a hagyományos fogkefe. Ennek eredményeként nagyobb mennyiségű lepedéket távolíthatsz el. Nagyobb pontosság és kényelem – Az elektromos fogkefékbe épített időzítő segít a fogmosási idő pontos nyomon követésében. Ez a funkció, valamint a fogkefefej forgathatósági képessége megkönnyíti és kényelmesebbé teszi a fogkefe használatát.

Bizonyos betegségekben szenvedőknek is támogatást nyújthat az elektromos fogkefe – Az elektromos fogkefe lehetővé teszi a könnyű kezelést az olyan betegségekben szenvedők számára, mint például az ízületi gyulladás, hogy kevesebb fájdalommal, de megfelelően tudjanak  fogat mosni.

 

Kézi vs elektromos fogkefe

 oclean pótkefe

A hagyományos fogkefék akkor végzik el a munkát, ha helyesen használják őket, vélekedik a legtöbb fogorvos. A probléma az, hogy sokan nem használják őket az ajánlott 2 percig, vagy nem jutnak el minden foghoz.

Ezzel szemben az elektromos fogkefe gyorsabban és nagyobb területet tud lefedni, így több felületet tisztít meg ugyanannyi idő alatt. Ha kézzel fogsz kefét, percenként körülbelül 300 mozdulatot teszel. Hasonlítsd össze ezt a percenkénti több ezer – bizonyos esetekben több tízezer – fordulattal. Egy nemrégiben végzett tanulmány kimutatta, hogy az ezeket használó embereknél kevesebb a lepedék előfordulása és az ínybetegség.

Ha fogorvosod úgy gondolja, hogy nem távolítasz el elegendő lepedéket kézi fogkeféddel, javasolni fogja az elektromos fogkefét.

 

Milyen típusú elektromos fogkefék vannak?

 oclean elektormos fogkefe - férfiaknak

A fő különbség az sörték mozgásában van:

Forgó: A fej körkörös mozdulatokkal mozog percenként 3000-7500 fordulattal. Az olyan fogkefét, ahol a fej irányt vált, rotációs oszcillációnak nevezzük.

Szónikus: Ezek oldalirányú mozgást végeznek, körülbelül 10-szer akkora sebességgel, mint egy forgókefe – körülbelül 31 000 fordulat percenként. Ilyen például az Oclean X Pro elektromos fogkefe is, amit különböző színekben választhatsz ki nálunk és akár 42 000 fordulatra is képes percenként.

Ultrahangos: A gyors oldalirányú mozgás rezgéseket hoz létre, amelyek eltávolítják a lepedéket.

Ionos: A kefefej nem mozog. A sörtékben lévő alacsony elektromos áram vonzza a lepedéket.

Egyes változatokhoz utazáshoz való tárolók és beépített érzékelők tartoznak, amelyek jelzik, ha túl erősen mosod a fogad. Mások beépített időzítőkkel rendelkeznek, amelyek 30 másodpercenként 2 percig sípolnak, hogy tudassák, hogy ideje áttérni a szájüreg más részeire. A szájápoláshoz kiegészítő készülékeket is beszerezhetsz, mint példásul az UV fénnyel sterilizáló fogkefe tartó készülék vagy a lenti képen látható szájzuhany.

 oclean elektormos fogkefe - nőknek

A csúcstechnológiás változatok Bluetooth technológiával rendelkeznek, adatokat küldenek a fogmosási szokásaidról a telefonodra.

Melyik a legjobb elektromos fogkefe? Jelenleg nincs elég kutatás ahhoz, hogy biztosat lehessen állítani.

A lényeg: „A fogkefe használata fontosabb, mint maga a fogkefe”

 

Források: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.