Fedezd fel termékeinket

Bemutakoznak az EZVIZ kamerák

Judy
2022.09.05 09:00
Bemutakoznak az EZVIZ kamerák

Bármilyen célra is keresel biztonsági kamerát, mi igyekszünk feltérképezni az EZVIZ kínálatát. Sok fajta kamera közül választhatsz, mi a sajátosságaik alapján próbáljuk meg csoportosítani őket a “Milyen kamerát vegyek?” kérdéseitekre válaszolva. Mivel az EZVIZ nagyon sok jó kamerát gyárt, így csak egyet-egyet emelünk ki. A részletes alaptulajdonságaikat a leírás végén található összesítő táblázatból tudjátok kikeresni.

Tapasztalatból tudjuk, hogy milyen fontos otthonotok és egyéb tárgyaitok védelme. Ennek érdekében mindent meg is tesznek a kameragyártók, hogy mindenki megtalálja a célnak megfelelő készüléket. Vannak, akik csak távollétükben szeretnének ránézni alkalomadtán a házukra vagy csak utánanéznének mit művel a háziállatuk otthon, teljesen magára hagyva. Ennél kicsit komolyabb feladatokat kell tudni egy kamerának, ha a monitorozás közben alakokat kell felismernie és riasztást küldeni tovább a felhasználónak. Gyakran a kisgyermekek felügyeletének kiegészítésére is vásárolnak kamerákat, melyek mint egy bébiőr funkcionálnak.

Bármilyen célra is keresel biztonsági kamerát, mi igyekszünk feltérképezni az EZVIZ kínálatát. Sok fajta kamera közül választhatsz, mi a sajátosságaik alapján próbáljuk meg csoportosítani őket a “Milyen kamerát vegyek?” kérdéseitekre válaszolva. Mivel az EZVIZ nagyon sok jó kamerát gyárt, így csak egyet-egyet emelünk ki. A részletes alaptulajdonságaikat a leírás végén található összesítő táblázatból tudjátok kikeresni.

 

A 2022-es év két legjobbnak ítélt kamerája:

  1. EZVIZ DB2C- Kaputelefon csengővel

Nem véletlenül lett az egyik legjobb kamera. Mellette szól, hogy akkumulátoros, tehát vezeték nélkül könnyű telepíteni és helyben veszi fel microSD kártyára a felvételeket. Hátránya, hogy elég vaskos darab és talán még nagynak is mondható, de ezt mindenki döntse el maga.

Nem kell sokat tanakodnod, hogy hova szereld a kamerát, a legjobb hely az EZVIZ DB2C felszerelésére természetesen a bejárati ajtó. Így nem fogsz lemaradni a csomagjaidról, fontos leveleidről. Nem mellesleg az esetleges behatolókat is valós időben észlelheted, így megvédheted otthonodat. A képminősége 1080P, az emberi alakokat is felismeri 110°-os látószögben, ami a PIR érzékelésnek köszönhető.

A kaputelefon elérhető áron kapható, a használati útmutatót követve egyszerűen telepítheted és csatlakozhatsz a kamera alkalmazásához. A microSD kártyán videókat is tárolhatsz, így nincs szükség tárhely előfizetésre.

  1. EZVIZ BC1C (eLife)- Biztonsági kamera

Ez a kültéri kamera rendkívül jó minőségű és a kialakítása is tetszetős, akkumulátorról működik. A beépített spotlámpák gondoskodnak a riasztás hatásosságáról, villogó jelzést is adnak. Beépített tárhellyel is rendelkezik, ami 32 GB-os. Habár egyesek szerint az alkalmazására ráférne egy kis finomhangolás, ez a kamera kiváló választás, ha folyamatosan szemmel szeretnéd tartani a kertet, a feljárókat és bejáratokat. A képminősége 1080P és az éjszakai színes felvételeket is nézheted vele.

Nagy előny, hogy alapból van tárhelyed, nincs szükség sem előfizetésre, sem SD kártya vásárlására. Több hasznos funkció is tartozik a csomaghoz: két erős LED-es spotlámpa, akár 210 napos akkumulátor-élettartam, IP66-os vízállóság és mozgásérzékelés az emberi alak megkülönböztetésével. Ezen kívül akár napelemmel is működtetheted, amit külön vásárolhatsz meg a kamerához.

A legjobb árú beltéri kamera az EZVIZ C1C-B, tényleg pénztárcabarát és az árához képest hasznos funkciói vannak. Hagyományos módon csavarokkal vagy mágneses talppal rögzítheted a kiválasztott helyre. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a 108°-os látószög ellenére jól rögzíti az eseményeket a lézeres technológiának köszönhetően, legyen szó akár egy huncut kutyusról a lakásban vagy egy kedves gyermekről, aki éppen megeszi az utolsó rejtett csokitartalékot.

Az alkalmazásban rácsok segítségével állíthatod be, hogy mely területekre fókuszáljon az EZVIZ C1C-B kamera, ha mozgást észlel. A mozgásészlelést 3 féle módon tudod beállítani az alkalmazásban. Ezen kívül a személyérzékelése is jól működik, de az állatokat is egy kalap alá veszi velük, a felvételeket mentheted, maximum 256GB-os microSD kártyát támogat.

A másik praktikus funkció a kétirányú beszélgetés. Az olyan élethelyzetekben, amikor két felé kellene szakadnod, jó megoldás lehet az EZVIZ C1C-B kamera. A gyerekek otthon tanulnak online oktatás keretében vagy egy idős hozzátartozóról kell gondoskodnod az otthonodban? Nyugodtan végezheted a dolgod és közben kommunikálhatsz a másik helyiségben lévő személlyel.

Tipp: Az EZVIZ egy viszonylag új frissítésben már rendelkezik Face ID-vel. Ez azt jelenti, hogy ha olyan telefonod van, ami kompatibilis, akkor megnyithatod az alkalmazást, figyelheted a kameráid, és bármikor módosíthatsz.

Egy másik szemfüles modell az EZVIZ C6N, ami kapható 1080P vagy 2K felbontású képminőséggel is. Egy kis pénzráfordítással egy remek kis beltéri kamerához juthatsz, amivel éjjel-nappal figyelheted az otthonodat. A beállítás és az alkalmazás csatlakoztatása rendkívül egyszerű, a kamera hihetetlen tisztasággal rögzíti a felvételeket és streamel (Wi-Fi zónán belül). Akár beszélgethetsz is a képernyődön lévőkkel.

EZVIZ C6N teszt:

A legnyomósabb ok, amiért érdemes az EZVIZ C6N kamerát megvásárolnod az a kivételes képminőség, a 360°-os pásztázás/döntés, a kétirányú hang, az intelligens követés és az alvó mód opciója. Persze az ár-érték arány is nagyon kedvező. A hátrányok ennél a kameránál is egyéntől függőek, ilyen lehet a hálózati tápellátás (nem vezeték nélküli) és hogy erős Wi-Fi kapcsolat szükséges hozzá (amennyiben ez nem áll rendelkezésedre, esetleg internet csomagot kell váltanod).

Az EZVIZ alkalmazásból fényképeket készíthetsz a felvételekről, pásztázhatsz 360°-ban, lapozhatsz a felbontások között (HDR, HD vagy nagy felbontás), és akár négy kamerát is láthatsz élőben egy osztott képernyőn. Kiválaszthatod a kétirányú kommunikációt, és engedélyezheted az EZVIZ C6N alvó üzemmódját, így biztosítva a magánéleted védelmét, amikor szükséged van rá. Ez az alvó üzemmód azt jelenti, hogy MINDEN megfigyelés és rögzítés leáll. A kamera használat közben élénk kék jelzőlámpája világít, ami nem túl diszkrét, de ezt az EZVIZ alkalmazással kikapcsolhatod, ha úgy tetszik.

Az egyik legjobbnak ítélt kültéri EZVIZ kamera a C8C két kiterjesztett antennával.  A kamera nagyon jól fel tudja hívni magára a figyelmet két reflektorával, a felvételeket 30 képkocka/mp sebességgel rögzíti, ennek köszönhetően a videók sokkal szebbek. Rendelkezik a Pan-and-Tilt technológiával, ráadásul az objektív függőlegesen 95°-ban, vízszintesen 352°-ban képes elfordulásra.

A hozzá tartozó L alakú konzol a felhelyezést is megkönnyíti, akár a mennyezetre is felszerelheted az EZVIZ C8C-t. A kialakítása abszolút időjárásálló, -20°F és 140°F közötti hőmérsékletnek is képes ellenállni. A képességeihez mérten olcsó kameráról beszélhetünk.

Az EZVIZ C8C a következő funkciókat is kínálja: éjjellátó üzemmódban is képes színes képekkel ellátni a felhasználókat az aktuális történésekkel, képes felismerni az emberi alakokat, beépített zajszűrő mikrofonnal rendelkezik, Ethernet porttal, a microSD kártyával max. 256 GB-ig bővíthető a tárhelye.

Az EZVIZ kamerák következő lépcsőfoka a két biztonsági reflektorral is rendelkező kamera, az LC1C. A megfelelő dőlésszög a kamerán található csavarok és az alapgyűrű lazításával jól beállítható. A kamera oldalán microSD kártyanyílás, reset gomb található, az alján pedig a PIR érzékelő. Az EZVIZ LC1C kamera -30°C és 50°C között használható, így minden kültéri területen megállja a helyét, az éjszakai felvételeket akár színesben is nézheted.

A kamera vezérléséhez az EZVIZ alkalmazást kell telepítened okostelefonodra, innen beállíthatod majd a memóriakártya formázását vagy a képfelbontást. Mozgásra az EZVIZ LC1C figyelmeztetést küld, a video megnézhető lesz és akár beszélgethetsz is a felvételen lévő személlyel, képes megkülönböztetni a személyeket más tárgyaktól 270°-os látószögben. Ezen kívül a jelerősség maximalizálására PA modullal is felszerelték. Az alkalmazásban számtalan beállítás közül választhatsz, kiválaszthatod például a távolságérzékelést 5 méterig. További beállításokat találhatsz a EZVIZ Studio asztali alkalmazásban is a pontosabb értékek használatához.

EZVIZ LC1C teszt:

Tartja a lépést az EZVIZ C8PF is, forgatható, dönthető, ráadásul ez a készülék egy két objektíves kamera, 2X4=összesen 8X digitális zoommal. A megfelelő kamerabeállítással a szűkebb objektív észleli a személyeket, eközben a másik a terület többi részét veszi. A két objektívnek köszönhetően képes a kép a képben megjelenítésre. Igaz, hogy így a tárhelye hamar megtelik, cserébe a gyártó 512 GB-os memóriakártya behelyezését is lehetővé tette. Az EZVIZ C8C-hez képest egy prémium kameráról beszélhetünk, ami megéri az árát. A mozgásérzékelést be lehet állítani, hogy csak emberi alak észlelésekor vegye fel az eseményeket. Ezt a beállítást lehet korlátozni egy kisebb területre is.

A mozgás érzékelésekor az EZVIZ C8PF kamera a beállításoktól függően riaszt, értesítést küld a mobilkészülékedre. Különböző riasztási hangokat lehet beállítani, amik elrettentik a betolakodót, a kamerán keresztül akár rá is kiabálhatsz, figyelmeztetheted. A kamera 4 infravörös lámpája gondoskodik róla, hogy az éjszakai felvételeken is élvezhesd a jó képminőséget akár színesben is.

Az EZVIZ C8PF nem csak a dizájnt tekintve szép. Annak ellenére, hogy vezeték nélküli kamera, van rá lehetőséged, hogy vezetékes kapcsolatot alakíts ki, ha szükségesnek érzed. Szép volt EZVIZ!

EZVIZ C8PF teszt:

Érdemes tudni mit tud egy kamera? - Vásárlás előtt nálad a döntés!

IR: infravörös kapcsolat

PA modul: Teljesítményerősítő áramkör, aminek segítségével a kamera a maximális jelteljesítménnyel működhet gond nélkül, így megfelelő kapcsolatot tud fenntartani a Wi-Fi-vel.

PIR érzékelés: A biztonságtechnika és az automatizálás területén ismerik leginkább ezt az érzékelőtípust, IR-t használ a működése közben. Tehát az alacsony infravörös sugarat kibocsátó tárgyak, emberek és állatok mozgása vagy közelsége alapján működik. Egyes érzékelők akár 3-7 méter távolságot is érzékelnek 90-110° tartományban.

PTZ és IP: Elméletileg a PTZ (Pan-Tilt-Zoom) kamera lefedettsége jóval nagyobb, mint egy IP (hálózati) kameráé. A PTZ kamerák könnyen tudnak mozogni, fordíthatók és dönthetők is, ráadásul felvétel közben is lehet zoomolni velük. Ellenben az IP kamerák nem rendelkeznek ezzel a képességgel, vagyis nem tudnak önállóan mozogni.

microSD kártya és EZVIZ CloudPlay: A microSD kártyára vagy egy titkosított felhőbe lehet menteni a felvételeket. A microSD kártyát nem írja felül az alkalmazás, jelzi, amikor megtelik. Az EZVIZ CloudPlay egy előfizetéses felhőszolgáltatás, ami szintén a felvételek tárolására szolgál.

Az EZVIZ alkalmazás kezeléséhez segítséget itt találsz.

Források: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21.