Fedezd fel termékeinket

Bemutakoznak az EZVIZ kamerák

Judy
2022.09.05 09:00
Bemutakoznak az EZVIZ kamerák

Bármilyen célra is keresel biztonsági kamerát, mi igyekszünk feltérképezni az EZVIZ kínálatát. Sok fajta kamera közül választhatsz, mi a sajátosságaik alapján próbáljuk meg csoportosítani őket a “Milyen kamerát vegyek?” kérdéseitekre válaszolva. Mivel az EZVIZ nagyon sok jó kamerát gyárt, így csak egyet-egyet emelünk ki. A részletes alaptulajdonságaikat a leírás végén található összesítő táblázatból tudjátok kikeresni.

Tapasztalatból tudjuk, hogy milyen fontos otthonotok és egyéb tárgyaitok védelme. Ennek érdekében mindent meg is tesznek a kameragyártók, hogy mindenki megtalálja a célnak megfelelő készüléket. Vannak, akik csak távollétükben szeretnének ránézni alkalomadtán a házukra vagy csak utánanéznének mit művel a háziállatuk otthon, teljesen magára hagyva. Ennél kicsit komolyabb feladatokat kell tudni egy kültéri biztonsági kamerának, ha a monitorozás közben alakokat kell felismernie és riasztást küldeni tovább a felhasználónak. Gyakran a kisgyermekek felügyeletének kiegészítésére is vásárolnak kamerákat, melyek mint egy bébiőr funkcionálnak.

Bármilyen célra is keresel biztonsági kamerát, mi igyekszünk feltérképezni az EZVIZ kínálatát. Sok fajta kamera közül választhatsz, mi a sajátosságaik alapján próbáljuk meg csoportosítani őket a “Milyen kamerát vegyek?” kérdéseitekre válaszolva. Mivel az EZVIZ nagyon sok jó kamerát gyárt, így csak egyet-egyet emelünk ki. A részletes alaptulajdonságaikat a leírás végén található összesítő táblázatból tudjátok kikeresni.

 

A 2022-es év két legjobbnak ítélt kamerája:

ezviz kültéri kamera

  1. EZVIZ DB2C- Kaputelefon csengővel

Nem véletlenül lett az egyik legjobb kamera. Mellette szól, hogy akkumulátoros, tehát vezeték nélkül könnyű telepíteni és helyben veszi fel microSD kártyára a felvételeket. Hátránya, hogy elég vaskos darab és talán még nagynak is mondható, de ezt mindenki döntse el maga.

Nem kell sokat tanakodnod, hogy hova szereld a kamerát, a legjobb hely az EZVIZ DB2C felszerelésére természetesen a bejárati ajtó. Így nem fogsz lemaradni a csomagjaidról, fontos leveleidről. Nem mellesleg az esetleges behatolókat is valós időben észlelheted, így megvédheted otthonodat. A képminősége 1080P, az emberi alakokat is felismeri 110°-os látószögben, ami a PIR érzékelésnek köszönhető.

A kaputelefon elérhető áron kapható, a használati útmutatót követve egyszerűen telepítheted és csatlakozhatsz a kamera alkalmazásához. A microSD kártyán videókat is tárolhatsz, így nincs szükség tárhely előfizetésre.

  1. EZVIZ BC1C (eLife)- Biztonsági kamera

Ez a kültéri kamera rendkívül jó minőségű és a kialakítása is tetszetős, akkumulátorról működik. A beépített spotlámpák gondoskodnak a riasztás hatásosságáról, villogó jelzést is adnak. Beépített tárhellyel is rendelkezik, ami 32 GB-os. Habár egyesek szerint az alkalmazására ráférne egy kis finomhangolás, ez a kamera kiváló választás, ha folyamatosan szemmel szeretnéd tartani a kertet, a feljárókat és bejáratokat. A képminősége 1080P és az éjszakai színes felvételeket is nézheted vele.

Nagy előny, hogy alapból van tárhelyed, nincs szükség sem előfizetésre, sem SD kártya vásárlására. Több hasznos funkció is tartozik a csomaghoz: két erős LED-es spotlámpa, akár 210 napos akkumulátor-élettartam, IP66-os vízállóság és mozgásérzékelés az emberi alak megkülönböztetésével. Ezen kívül akár napelemmel is működtetheted, amit külön vásárolhatsz meg a kamerához.

ezviz kamera

A legjobb árú beltéri kamera az EZVIZ C1C-B, tényleg pénztárcabarát és az árához képest hasznos funkciói vannak. Hagyományos módon csavarokkal vagy mágneses talppal rögzítheted a kiválasztott helyre. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a 108°-os látószög ellenére jól rögzíti az eseményeket a lézeres technológiának köszönhetően, legyen szó akár egy huncut kutyusról a lakásban vagy egy kedves gyermekről, aki éppen megeszi az utolsó rejtett csokitartalékot.

Az alkalmazásban rácsok segítségével állíthatod be, hogy mely területekre fókuszáljon az EZVIZ C1C-B kamera, ha mozgást észlel. A mozgásészlelést 3 féle módon tudod beállítani az alkalmazásban. Ezen kívül a személyérzékelése is jól működik, de az állatokat is egy kalap alá veszi velük, a felvételeket mentheted, maximum 256GB-os microSD kártyát támogat.

A másik praktikus funkció a kétirányú beszélgetés. Az olyan élethelyzetekben, amikor két felé kellene szakadnod, jó megoldás lehet az EZVIZ C1C-B kamera. A gyerekek otthon tanulnak online oktatás keretében vagy egy idős hozzátartozóról kell gondoskodnod az otthonodban? Nyugodtan végezheted a dolgod és közben kommunikálhatsz a másik helyiségben lévő személlyel.

Tipp: Az EZVIZ egy viszonylag új frissítésben már rendelkezik Face ID-vel. Ez azt jelenti, hogy ha olyan telefonod van, ami kompatibilis, akkor megnyithatod az alkalmazást, figyelheted a kameráid, és bármikor módosíthatsz.

ezviz beltéri kamera

Egy másik szemfüles modell az EZVIZ C6N, ami kapható 1080P vagy 2K felbontású képminőséggel is. Egy kis pénzráfordítással egy remek kis beltéri kamerához juthatsz, amivel éjjel-nappal figyelheted az otthonodat. A beállítás és az alkalmazás csatlakoztatása rendkívül egyszerű, a kamera hihetetlen tisztasággal rögzíti a felvételeket és streamel (Wi-Fi zónán belül). Akár beszélgethetsz is a képernyődön lévőkkel.

EZVIZ C6N teszt:

A legnyomósabb ok, amiért érdemes az EZVIZ C6N kamerát megvásárolnod az a kivételes képminőség, a 360°-os pásztázás/döntés, a kétirányú hang, az intelligens követés és az alvó mód opciója. Persze az ár-érték arány is nagyon kedvező. A hátrányok ennél a kameránál is egyéntől függőek, ilyen lehet a hálózati tápellátás (nem vezeték nélküli) és hogy erős Wi-Fi kapcsolat szükséges hozzá (amennyiben ez nem áll rendelkezésedre, esetleg internet csomagot kell váltanod).

Az EZVIZ alkalmazásból fényképeket készíthetsz a felvételekről, pásztázhatsz 360°-ban, lapozhatsz a felbontások között (HDR, HD vagy nagy felbontás), és akár négy kamerát is láthatsz élőben egy osztott képernyőn. Kiválaszthatod a kétirányú kommunikációt, és engedélyezheted az EZVIZ C6N alvó üzemmódját, így biztosítva a magánéleted védelmét, amikor szükséged van rá. Ez az alvó üzemmód azt jelenti, hogy MINDEN megfigyelés és rögzítés leáll. A kamera használat közben élénk kék jelzőlámpája világít, ami nem túl diszkrét, de ezt az EZVIZ alkalmazással kikapcsolhatod, ha úgy tetszik.

ezviz kamera bent és kint

Az egyik legjobbnak ítélt kültéri EZVIZ kamera a C8C két kiterjesztett antennával.  A kamera nagyon jól fel tudja hívni magára a figyelmet két reflektorával, a felvételeket 30 képkocka/mp sebességgel rögzíti, ennek köszönhetően a videók sokkal szebbek. Rendelkezik a Pan-and-Tilt technológiával, ráadásul az objektív függőlegesen 95°-ban, vízszintesen 352°-ban képes elfordulásra.

A hozzá tartozó L alakú konzol a felhelyezést is megkönnyíti, akár a mennyezetre is felszerelheted az EZVIZ C8C-t. A kialakítása abszolút időjárásálló, -20°F és 140°F közötti hőmérsékletnek is képes ellenállni. A képességeihez mérten olcsó kameráról beszélhetünk.

Az EZVIZ C8C a következő funkciókat is kínálja: éjjellátó üzemmódban is képes színes képekkel ellátni a felhasználókat az aktuális történésekkel, képes felismerni az emberi alakokat, beépített zajszűrő mikrofonnal rendelkezik, Ethernet porttal, a microSD kártyával max. 256 GB-ig bővíthető a tárhelye.

ezviz kültéri kamera az udvarra

Az EZVIZ kamerák következő lépcsőfoka a két biztonsági reflektorral is rendelkező kamera, az LC1C. A megfelelő dőlésszög a kamerán található csavarok és az alapgyűrű lazításával jól beállítható. A kamera oldalán microSD kártyanyílás, reset gomb található, az alján pedig a PIR érzékelő. Az EZVIZ LC1C kamera -30°C és 50°C között használható, így minden kültéri területen megállja a helyét, az éjszakai felvételeket akár színesben is nézheted.

A kamera vezérléséhez az EZVIZ alkalmazást kell telepítened okostelefonodra, innen beállíthatod majd a memóriakártya formázását vagy a képfelbontást. Mozgásra az EZVIZ LC1C figyelmeztetést küld, a video megnézhető lesz és akár beszélgethetsz is a felvételen lévő személlyel, képes megkülönböztetni a személyeket más tárgyaktól 270°-os látószögben. Ezen kívül a jelerősség maximalizálására PA modullal is felszerelték. Az alkalmazásban számtalan beállítás közül választhatsz, kiválaszthatod például a távolságérzékelést 5 méterig. További beállításokat találhatsz a EZVIZ Studio asztali alkalmazásban is a pontosabb értékek használatához.

EZVIZ LC1C teszt:

ezviz kültéri kamera - biztonság

Tartja a lépést az EZVIZ C8PF is, forgatható, dönthető, ráadásul ez a készülék egy két objektíves kamera, 2X4=összesen 8X digitális zoommal. A megfelelő kamerabeállítással a szűkebb objektív észleli a személyeket, eközben a másik a terület többi részét veszi. A két objektívnek köszönhetően képes a kép a képben megjelenítésre. Igaz, hogy így a tárhelye hamar megtelik, cserébe a gyártó 512 GB-os memóriakártya behelyezését is lehetővé tette. Az EZVIZ C8C-hez képest egy prémium kameráról beszélhetünk, ami megéri az árát. A mozgásérzékelést be lehet állítani, hogy csak emberi alak észlelésekor vegye fel az eseményeket. Ezt a beállítást lehet korlátozni egy kisebb területre is.

A mozgás érzékelésekor az EZVIZ C8PF kamera a beállításoktól függően riaszt, értesítést küld a mobilkészülékedre. Különböző riasztási hangokat lehet beállítani, amik elrettentik a betolakodót, a kamerán keresztül akár rá is kiabálhatsz, figyelmeztetheted. A kamera 4 infravörös lámpája gondoskodik róla, hogy az éjszakai felvételeken is élvezhesd a jó képminőséget akár színesben is.

Az EZVIZ C8PF nem csak a dizájnt tekintve szép. Annak ellenére, hogy vezeték nélküli kamera, van rá lehetőséged, hogy vezetékes kapcsolatot alakíts ki, ha szükségesnek érzed. Szép volt EZVIZ!

EZVIZ C8PF teszt:

Érdemes tudni mit tud egy kamera? - Vásárlás előtt nálad a döntés!

IR: infravörös kapcsolat

PA modul: Teljesítményerősítő áramkör, aminek segítségével a kamera a maximális jelteljesítménnyel működhet gond nélkül, így megfelelő kapcsolatot tud fenntartani a Wi-Fi-vel.

PIR érzékelés: A biztonságtechnika és az automatizálás területén ismerik leginkább ezt az érzékelőtípust, IR-t használ a működése közben. Tehát az alacsony infravörös sugarat kibocsátó tárgyak, emberek és állatok mozgása vagy közelsége alapján működik. Egyes érzékelők akár 3-7 méter távolságot is érzékelnek 90-110° tartományban.

PTZ és IP: Elméletileg a PTZ (Pan-Tilt-Zoom) kamera lefedettsége jóval nagyobb, mint egy IP (hálózati) kameráé. A PTZ kamerák könnyen tudnak mozogni, fordíthatók és dönthetők is, ráadásul felvétel közben is lehet zoomolni velük. Ellenben az IP kamerák nem rendelkeznek ezzel a képességgel, vagyis nem tudnak önállóan mozogni.

microSD kártya és EZVIZ CloudPlay: A microSD kártyára vagy egy titkosított felhőbe lehet menteni a felvételeket. A microSD kártyát nem írja felül az alkalmazás, jelzi, amikor megtelik. Az EZVIZ CloudPlay egy előfizetéses felhőszolgáltatás, ami szintén a felvételek tárolására szolgál.

 

Források: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.