Fedezd fel termékeinket

Okos éjjeli lámpák

Judy
2022.05.31 09:44
Okos éjjeli lámpák

Esti hangulatvilágításnak vagy az olvasáshoz keresel éjjeli lámpát? Az okoslámpákat telefonodról ki- és bekapcsolhatod, szabályozhatod a fényerősséget vagy a melegséget. Bemutatjuk és összevetjük két legnépszerűbb éjjeli okoslámpánkat.

Okos éjjelilámpák a nyugodt környezet megteremtéséhez - Bedside Lamp 2 és Bedside Lamp D2

A Yeelight árui évek óta kiváló és olcsó alternatívaként jelennek meg az okosotthonok életében. A Xiaomi és a Yeelight viszonylag összetartó társak, ami a Mi Home alkalmazás megosztásán belül is látható, bár a Yeelight személyes alkalmazást is biztosít az eszközökhöz. Főleg a teljesen eltérő lámpaeszközöknél láthatja a hasonló jellemzőket. A változatos esti fények alig különböztethetők meg egymástól. Mindegyik gyártó jó minőségű, adott esetben szemkímélő izzókat kínál.

Xiaomi okos éjjeli lámpa

Xiaomi Yeelight D2 éjjeli lámpa is egy tökéletes választás az ágy melletti éjjeliszekrényre. A lámpa színe könnyen állítható,  "folyó színmóddal" is rendelkezik. Ha ezt a beállítást választja, a lámpa színe lassan változik, így ideális egy hangulatos estéhez. A Yeelight Bedside Lamp D2 Xiaomi lámpa szándékosan nem túl fényes, nyugodt hangulatot biztosító lámpa. A lámpa ideális estére is az Éjszakai fény móddal, de ébresztéshez is praktikus. A lámpa lágy kontúrokkal rendelkezik, és minden hálószobába jól illik.

 

Tulajdonságok

A Bedside Lamp 2 esetében 16 millió szín közül választhat, a fényerőt vagy a színhőmérsékletet 1700k és 6500k között állíthatja be, Wi-Fi-kompatibilis, és támogatja az Alexát, a Google Asszisztenst és az Apple HomeKitet is, így hangjával is vezérelheti.

 

Bedside lamp 2 bemutatása:

 

A lámpán lévő kétrétegű lámpaernyő meleg fényű, a Mi Home alkalmazással beállíthatja a hangulatot.

A Xiaomi lámpa vezérlése érintéssel történik, rövid vagy hosszú megnyomással módosíthatja a fény színét vagy az üzemmódot, felfelé vagy lefelé csúsztatva állíthatja a fényerőt, valamint be- és kikapcsolhatja a fényt. A gyártói adatok szerint 11 éves élettartamú, átlagos napi 6 óra használat mellett.

A készülék adapterrel rendelkezik, USB-C bemenettel van felszerelve, így USB kábellel is használható. Ennek nincs is  akadálya, mivel a lámpa 5 W-os bemeneti energiát igényel. Elméletileg akár power bank segítségével is használható.

Az alsó előlap matt felületű, tápcsatlakozós csatlakozóval rendelkezik, a lámpa a szabadalmaztatott töltő segítségével áramforráshoz csatlakoztatható. Az alján gumipárna található, amely szilárd fogást biztosít, ha sík felületre helyezzük. Összességében ez egy szép megjelenésű lámpa, amely jól felépített, megfelelő súlyelosztással rendelkezik, és könnyen illeszkedik a hálószobába.

 

Xiaomi éjjeli lámpa

A Xiaomi Yeelight Bedside Lamp D2 éjjeli lámpán számos praktikus gombot is talál. Így a lámpa beállításait a lehető legkönnyebben módosíthatja, még akkor is, ha nem rendelkezik okosotthon rendszerrel. Ezen kívül azonnal megváltoztathatja a színt 1700-ról 6500 ezerre, és egyszerűen módosíthatja a lámpa intenzitását (40-240 lumen). A lámpa így alkalmas olvasásra, alvásra és a szabadidő eltöltésére. Szórakoztató trükk, hogy a lámpát villámgyorsan be- és kikapcsolhatja, ha duplán megérinti magát a lámpát.

Design

A Mi Smart Bedside Lamp 2 minimális dizájnnal rendelkezik, hasonlóan a többi Xiaomi ökoszisztéma-termékhez. A Mi Bedside Lamp 2 jól megkülönböztethető hengeres kialakítású, és teljesen műanyagból készült. A fényes felületnek köszönhetően üvegnek tűnik, de műanyag felépítésének köszönhetően könnyű.

A Bedside Lamp 2D is hengeres kialakítású, azonban alacsonyabb és kissé szélesebb. Fényerejét tekintve nincs rendelkezésre álló adat a lumenek számáról, azonban a két lámpa összevetése alapján a következő vizuális élményben lehet része:

 

Xiaomi éjjeli lámpa - Hideg Fehér

Hideg Fehér 100%

Xiaomi éjjeli lámpa - Közepes Fehér

Közepes Fehér 100%

Xiaomi éjjeli lámpa - Meleg Fehér

Meleg Fehér 100%

Xiaomi éjjeli lámpa - Éjjeli Fény

Éjjeli Fény 100%

 

Alkalmazás

A Bedside Lamp 2 csatlakoztatható a Mi Home alkalmazáshoz, a beállítási folyamat meglehetősen egyszerű, csak győződjön meg arról, hogy okostelefonja 2,4 GHz-es Wi-Fi hálózathoz csatlakozik. A Mi Home alkalmazás Android és iOS eszközökre érhető el, a felhasználók alternatív megoldásként használhatják a Yeelight alkalmazást is az okoslámpa vezérlésére.

Xiaomi okos lámpa

 

A Mi Home alkalmazás leegyszerűsített és minimális megjelenésű, az összes párosított eszközt megjeleníti a kezdőlapon. A Mi Smart Bedside Lamp 2 három különböző üzemmódot támogat; Fehér, Színes és Flow. A Xiaomi lámpa fényereje mindhárom módban növelhető/csökkenthető a képernyőn fel/le húzással.

Flow módban a felhasználók 4 színt és áramlási sebességet választhatnak az áramlási módhoz. A Mi Home alkalmazással a világítás be- és kikapcsolási időzítését is kényelmesen beállíthatja.

Xiaomi bedside lamp D2:

 

A Bedside Lamp 2D jellemzői:

 • Lágy és könnyen változtatható színek
 • Könnyen be-/kikapcsolható a lámpa kétszeri megérintésével
 • Állítható fényerő és színintenzitás
 • Gyakorlatilag bármilyen intelligens otthoni rendszerhez csatlakoztatható
 • Gyönyörű puha kontúrok, amelyekkel elaludhat vagy felébredhet.

 

A Xiaomi Yeelight Bedside Lamp D2 nem csak egy nagyon szép lámpa, hanem egy okos lámpa is. A lámpa könnyen párosítható a Samsung SmartThings, az Amazon Alexa, a Google Assistant és az Apple HomeKit termékkel. Ez lehetővé teszi, hogy a lámpát jól integrálja okosotthonába. A lámpát így hangjával is vezérelheti, de a Smart Home alkalmazás segítségével egyszerűen be- és kikapcsolhatja a lámpát. Ezzel a Xiaomi mindenre gondolt!

 

Összehasonlítás

Bedside Lamp 2

Bedside Lamp 2D

Stílus

 

Modern

Modern

Helyiség

 

Gyerekszobába, Hálószobába, Nappaliba, Irodába

Gyerekszobába, Hálószobába, Nappaliba, Irodába

Elhelyezés

 

Éjjeliszekrényre

Éjjeliszekrényre

Lámpa típusa

 

Asztali, Fénydekoráció

Asztali, Fénydekoráció

Rendeltetés

 

Beltéri

Beltéri

Kompatibilitás

 

Apple HomeKit, Google Assistant, Amazon Alexa

Apple HomeKit, Google Assistant, Amazon Alexa

További tulajdonságok

 

Fényerő szabályzás, Fényszín beállítás (RGB)

Fényerő szabályzás, Fényszín beállítás (RGB)

Magasság

 

22,1 cm

14,5 cm

Szélesség

 

10 cm

14,8 cm

Fényforrás

 

Integrált LED

 

Integrált LED

 

Izzó típusa

 

LED

LED

Foglalat

 

Integrált fényforrás

Integrált fényforrás

Fényáram

 

400 lm

-

Színhőmérséklet

 

Melegfehér, Semleges fehér, Hidegfehér

Melegfehér, Semleges fehér

Minimális színhőmérséklet

 

1 700 K

 

2700 K

Maximális színhőmérséklet

 

6 500 K

6 000 K

Bemeneti feszültség

 

230 V

 

5 V

Energiafelhasználás

 

9 W

5 W

Tápellátás

 

Hálózati

Hálózati

 

Források:

 1. https://homekitnews.com/2020/03/03/yeelight-bedside-lamp-d2-review/
 2. https://mulan.hu/Xiaomi-Mi-Bedside-Lamp-2-smart-lamp
 3. https://mulan.hu/Yeelight-Bedside-Lamp-D2#
 4. https://www.techpunt.nl/en/xiaomi-yeelight-bedside-lamp-d2.html
 5. https://homekit.blog/yeelight-bedside-lamp-d2-review/
 6. https://www.fonearena.com/blog/300873/mi-smart-bedside-lamp-2-review.html
 7. https://www.mdshariful.com/yeelight-led-bedside-lamp-2-review/
 8. https://youtube.com