Ho-ho-ho-hooo! Indul a Santa Deal! Találd meg a kuponokat vagy vásárolj monitort olcsóbban! A részletekért kattints IDE.

Érvényes 2023.12.01.-2023.12.06.-g! 

Fedezd fel termékeinket

Elektromos roller

Judy
2022.06.07 10:11
Elektromos roller

Elektromos roller - Érdemes átgondolni a vásárlást, mert:

Az elektromos rollerek népszerűsége az elmúlt években töretlen. Remek alternatíva a hagyományos közlekedési eszközökkel szemben, mivel egyszerű használni, leginkább városokban és rövid távolságokra praktikus.

Az e-rollerek nagyon kényelmesek

Például a biciklihez képest jelentősen kényelmesebb közlekedési eszköz, gyalogolnunk sem kell.

Másodperceken belül megkezdheti utazását, és miután megérkezett, egyszerűen leállíthatja egy közeli parkolóhelyen. Különösen ajánlott a fiatalabb korosztálynak, akiknek még nincs vagy még nem szerezhetnek jogosítványt, de szeretnének minél gyorsabban odaérni az iskolába, edzésre, stb.

Nem kell jogosítvány

A legtöbb  országban nincs szükség vezetői engedélyre az elektromos rollerek használatához, ezért bárkinek megfelelnek. Az autóhasználathoz a jogosítvány megszerzése egyébként is költséges, ezért az e-rollerek a helyi lakosság kevésbé tehetős része számára is megfizethetőek lehetnek.

xiaomi roller

Könnyen kezelhető

Elektromos rollert vezetni nem nehezebb, mint biciklizni. Az emberek nagy többsége meglehetősen rövid idő alatt megtanulhatja az elektromos rollerek használatát. Emiatt a tinédzserek számára is csábító, hogy ezeket a rollereket a gyaloglás vagy a kerékpározás alternatívájaként használhatják.

Nincs káros gázkibocsátás

Az elektromos rollerek másik előnye, hogy rengeteg üvegházhatású gáz kibocsátását takaríthatják meg az autók használatához képest. Annak ellenére, hogy az elektromos rollerek nem bocsátanak ki üvegházhatású gázokat működés közben, bizonyos mértékű üvegházhatású gázok kibocsátása még mindig az e-rollerek használatához kapcsolódik, mivel az elektromos rollerekhez felhasznált villamos energia nagy részét továbbra is fosszilis tüzelőanyagok segítségével állítják elő. Tehát az elektromos rollerek használatából származó üvegházhatású gázok kibocsátása nem nulla, de még mindig jóval alacsonyabb más közlekedési eszközökhöz képest.

Az elektromos roller viszonylag környezetbarát

Az elektromos roller használata környezetbarátnak is tekinthető. Mivel az e-rollerekhez kapcsolódó üvegházhatású gázok kibocsátása alacsony, jó eszköz lehet a globális felmelegedés lelassítására.

Sőt, a nagyvárosok részecskeszennyezettsége is jóval alacsonyabb lesz, mivel az egyre növekvő számú e-roller miatt kevesebb autó fog az utcáinkon közlekedni.

xiaomi scooter

Nincs légszennyezés

Az e-rollerek használata jó a levegőminőségünk javítására is. Főleg a nagyvárosokban, ahol gyakran nagy a szmogprobléma az ingázási órákban, az elektromos rollerek csökkenthetik ezt a problémát, mivel kevesebb autót kell használni, ha többen járnak elektromos rollerrel dolgozni. Ez nagymértékben javíthatja általános egészségi állapotunkat, mivel csökkenthető lenne a légszennyezéssel összefüggő betegségek, például a tüdő- és szív- és érrendszeri problémák száma.

Alacsony működési költségek

Az elektromos rollerek üzemeltetése is meglehetősen olcsó más járművekhez képest. Elektromos rollerrel rövid távolságokat megtenni gyakran még olcsóbb is, mint tömegközlekedési eszközökkel utazni. Különösen igaz ez, ha az adott városokban van roller-megosztási lehetőség, és az embereknek nem kell megvásárolniuk ezeket a rollereket, hanem bérelhetik őket.

Energiát takaríthat meg

Ha belefáradt a biciklizés általi energiaégetésbe, az elektromos rollerek megfelelő alternatívát jelenthetnek. Mivel a rollerezés közben nincs szükségük nagy fizikai erőfeszítésre, nagyszerű lehetőség azoknak, akik túl lusták kerékpárral vagy más, fizikai erőkifejtést igénylő közlekedési eszközzel menni. Az elektromos roller akkor is megfelelő alternatíva lehet, ha olyan egészségügyi problémái vannak, amelyek megakadályozzák a kimerítő fizikai tevékenységek végzésében.

Az elektromos rollerrel kirándulni is szórakoztató 

Főleg, ha nagyobb csoportban vagy családdal és barátokkal vagyunk, remek útvonalakat jelölhetünk ki a rollerezéshez, akár városnézés céljából is. Számos városban kínálnak e-roller túrákat a turistáknak, mivel ez nagyszerű módja annak, hogy a nagyvárosok központjában közlekedjenek, és rengeteg időt takaríthatnak meg a turistáknak a gyalogos városnézéshez képest.

xiaomi roller - a szabadban

Könnyű parkolóhelyet találni

Az elektromos rollerrel meglehetősen könnyű parkolóhelyet találni, mivel sokkal kevesebb helyet foglalnak el az autókhoz képest. Így különösen azokon a területeken, ahol nehéz parkolóhelyet találni, az elektromos rollerrel rengeteg időt takaríthat meg.

Viszonylag könnyen javítható

Mivel az elektromos rollerek mögött meghúzódó mechanika és technológia nem rakétatudomány, az elektromos rollerek legtöbb problémája meglehetősen könnyen megoldható. Így az autókhoz képest a javítási költségek is meglehetősen alacsonyak.

Tökéletes rövid távolságokra

Mivel az elektromos rollerek kínálata meglehetősen korlátozott, különösen rövid távokon hasznosak.

Ezeken a rövid távokon az elektromos rollerek számos előnnyel rendelkeznek az autókkal szemben, és sokkal olcsóbbak is.

A forgalmi dugók kihagyása

Azokban az országokban és régiókban, ahol megengedett a speciális rollersávok vagy kerékpárút használata, akár elektromos rollerek használatával is elkerülhető a forgalmi dugó. Mielőtt elkezdené használni ezeket a sávokat, feltétlenül olvassa el a helyi közlekedési szabályokat, hogy elkerülje a rendőrséggel kapcsolatos problémákat.

 Xiaomi Electric Scooter 3 tesztelés:

Kevesebb zajszennyezés

Az elektromos roller meglehetősen csendes közlekedési mód, igen előnyös lehet városaink zajszintje szempontjából. Főleg a helyi lakosok számára lehet kifejezetten jó hatású, mivel ezek a lakosok gyakran szenvednek túlzott zajszennyezéstől, ami bizonyos típusú mentális betegségekhez is vezethet. Ezzel a roller az emberek életminőségét is javíthatja.

A tömegközlekedési rendszer is átalakulhat

Egyes városokban a tömegközlekedési eszközök zsúfoltak, és a szállítható utasok száma egyébként is korlátozott. Az e-rollerek használatának növelésével a tömegközlekedési rendszer is tehermentesülhet, mivel kevesebben támaszkodnának a tömegközlekedési eszközökre.

Alacsony karbantartási költségek

Az elektromos rollerek karbantartási költségei is meglehetősen alacsonyak a motorokéhoz vagy az autókéhoz képest. Mivel az elektromos rollerek mögötti mechanika meglehetősen egyszerű, a karbantartási erőfeszítések és költségek meglehetősen olcsók lehetnek.

Ajánljuk:
https://mulan.hu/spd/BHR4854GL/Xiaomi-Mi-Electric-Scooter-3-elektromos-roller-fek

Xiaomi Electric Scooter 3 kicsomagolás:

Érthető azonban, hogy sokan aggódnak az e-rollerek biztonságossága miatt a gyalogosok és más közutakon közlekedők miatt.

Íme néhány dolog, amit szem előtt kell tartania, amikor elektromos rollerrel közlekedik:

Ellenőrizze az abroncsokat – hüvelyk- és mutatóujjával erősen nyomja össze a gumikat. Ha egy abroncs összenyomódik, akkor alulfújt – ne üljön a rollerre addig, amíg a gumiabroncsokat fel nem pumpálta, mert nem lesz stabil, és sokkal valószínűbb, hogy kicsúszik a kanyarban.

Győződjön meg arról, hogy a száron lévő csavarok meg vannak húzva – a kerekeknek és a kormánynak egy vonalban kell lennie vezetés közben. A laza csavarok ahhoz vezetnek, hogy a kormány kiesik a kerekek közül. Ez komoly biztonsági kockázatot jelent. A csavarok ellenőrzéséhez álljon a roller elé, és szorítsa be az első kereket a lába közé, és tartsa szorosan a helyén. Ezután fogja meg a kormányt, és erősen csavarja el bármelyik irányba. Ha a kerék és a kormány ezután is egy vonalban van, akkor biztonságos a vezetés.

Vegyen fel sisakot – nem törvényi előírás, de a sisak viselése bölcs lépés. Vegye fontolóra a világos színű vagy fluoreszkáló ruházat viselését is, hogy könnyebben látható legyen a környezete számára.

xiaomi scooter - a városban

Vigyázzon a bokájára – az elektromos rollerek rendkívül nehezek, és akár 24 kg-ot is nyomhatnak.  Az elektromos roller a bokájához érve nagyon fájdalmas lehet, sőt zúzódásokat vagy vágásokat is okozhat, ha hirtelen leugrik róla vagy rossz irányba navigálja, stb.

Ügyeljen a kátyúkra és az egyenetlen talajra – az elektromos rollerek keskeny kormánnyal rendelkeznek, és a kezelésük kissé rángatózós lehet. Ez megnehezítheti a súlyos kilengések kezelését.

Vigyázzon a megcsúszásra –  ha vészhelyzetben meg kell állnia, hozzá kell szoknia, hogy a roller megcsúszhat.

Legyen óvatos dombokon –  Ha egy nagyon meredek dombhoz érünk, sok roller leáll, ezért készüljön fel a leugrásra és tolásra.

Nem utasszállító – az elektromos rollereket csak egy személy számára tervezték. Nem biztonságos utast szállítani. A roller állódeszkáján nincs hely két személy számára, és egy plusz személy hozzáadása váratlanul elmozdíthatja a roller egyensúlyát, ami mindkét utas leeséséhez vezethet.

Ne akasszon semmit a kormányra - az elektromos rollerek általában keskenyebbek, és a kezelhetőségük érzékenyebb, mint a kerékpároké. Bármilyen kormányra akasztás szükségtelen kockázatot jelent, és még egy tapasztalt versenyzőt is kibillent az egyensúlyából.

Legyen fokozottan elővigyázatos esőben – az eső nemcsak meghosszabbítja a féktávot és növeli a megcsúszás esélyét is.

 

Forrás:

  1. https://environmental-conscience.com/electric-scooters-pros-cons/
  2. https://www.which.co.uk/reviews/electric-scooters/article/electric-scooters-everything-you-need-to-know-aE1171G3KWc8
  3. https://youtube.com
  4. https://mulan.hu/Xiaomi-Mi-Electric-Scooter-3-elektromos-roller-fek
  5. https://tech4all.net/xiaomi-scooter-3-review-the-best-electric-scooter-just-got-better/
  6. https://www.telepolis.pl/artykuly/testy-sprzetu/xiaomi-mi-electric-scooter-3-test-opinia-recenzja