Fedezd fel termékeinket

TV okosítók

Judy
2022.05.18 09:59
TV okosítók

TV okosítók, melyiket és miért? Összehasonlítottuk és összefoglaltuk neked a Xiaomi TV okosítóit. Mennyire okos a TV-d? A következőkben a népszerű Xiaomi Smart TV okosítókkal fogunk közelebbről megismerkedni: Mi TV Stick, Xiaomi TV Box S, Mi TV Stick 4K.

 

TV Okosítók választéka - melyiknek van a legjobb képe? melyik a legolcsóbb? legkisebb? 

Elkéne egy kis segítség az újabb technikai vívmányok használatához?

Attól függetlenül, hogy van-e Smart TV-je vagy nincs, szüksége lehet egy streaming eszközre, amelyet a TV-készülékhez tud csatlakoztatni. Ennek az az oka, hogy Smart TV-je önmagában nem tudja támogatni az alkalmazásáruházban található összes streaming szolgáltatást.

Például, ha van egy LG Smart TV-je, akkor lehet, hogy támogatja a Netflixet, de nem támogatja az Amazon Prime videót (például). Ezért beszerez magának egy TV okosítót, amely támogatja az adott streaming szolgáltatást.

Olvasd el leírásunkat, vagy ugorj arra pontra, amelyik legjobban érdekel!

Mi van a dobozban?

Mi TV Stick

Mi Box S

Mi TV Stick 4K

Specifikációk

Most akkor melyiket?

Számos streaming eszköz közül választhat. A Xiaominak már egy ideje megvan a Mi Box S 4K, és ennek kistestvére a Mi TV Stick. Azonban megjelent a TV Stick 4K-s jobb teljesítményű változata is.

A Mi TV Stick 4K Bluetooth távirányítóval rendelkezik dedikált Netflix és Prime videogombokkal, valamint Google Assistant hanggombbal, ahogy a Mi Box S is. Támogatja a Dolby és DTS térhatású hangzást, és négymagos GPU és 2 GB RAM hajtja, akárcsak a Mi Box S-t.

A nagy kérdés - TV Stick vagy Box: Melyik a jobb online tartalom nézéséhez?

A Mi TV Stick korábbi változata felbontásában alább maradt a TV Box 4K-s lehetőségéhez képest, azonban az új TV Stick 4K már rendelkezik ezzel a felbontással, ráadásul méretében is jó választás lehet. A Mi TV Sticket ajánljuk, ha falra szerelhető tévéd van. Sokkal könnyebb a TV-készülék hátuljához ragasztani, és a TV USB-portjáról is táplálható, nem úgy, mint a Mi Box S-nél, amelynek külön tápforrásra van szüksége a fali aljzatból.

Különbségek - Mi van/nincs a dobozban?

 

 

 

Valójában nincs sok különbség a két eszköz között, kivéve a formájukat. Szinte minden, ami a régebbi kiadású és nagyobb Mi Box S-ben van, az új Mi TV Stick-ben is megvan. Az egyetlen különbség az, hogy a Mi TV Stick egy zsebméretű kis streaming stick.  A Mi TV Stick közvetlenül a TV HDMI interfészéhez csatlakozik, és egy külön AC adapterrel tölthető. Feltöltheted azonban a TV egyik USB-portjával, ha ahhoz van kedved, amelyik kényelmesebb. A Mi Box S ezzel szemben egy normál négyzet alakú eszköz, amelynek külön HDMI-kábelre van szüksége a TV-hez való csatlakozáshoz, AC hálózati adapterrel működik.

TV Stick működése

*A videó az első kiadású TV Stick-ről készült

 

A legújabb Mi TV Stick egy zsebméretű, 4K felbontású streaming eszköz, amely az Android TV 11-es verzióján fut. A Mi Box S-hez hasonlóan beépített Google Assistant és Chromecast funkcióval rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a használat mellett hangutasításokkal is egyszerűen beszélhet a TV-vel. A távirányítót a szokásos módon a Google mesterséges intelligencia vezérli, és képes például szüneteltetni/lejátszani a tartalmakat, filmeket keresni a Netflixen, videókat és lejátszási listákat keresni a Youtube-on, vagy akár kikapcsolni a tévét.

 

 

Mi Box S működése

Azok számára, akik weboldalról szeretnének betölteni alkalmazásokat, vagy külső merevlemezt szeretnének csatlakoztatni a TV-hez, az extra USB-porttal rendelkező Mi Box S előnybe kerül az újabb Mi TV stick-el szemben. Továbbra is betöltheti az alkalmazásokat a Mi TV Stick segítségével vezeték nélkül WiFi-n keresztül.

 

A TV Stick felpörgetett, új kiadása: Xiaomi TV Stick 4K

A Mi TV Stick testvéreként megérkezett a Xiaomi új 4k-s TV Stick je. Mindketten kis helyen elférnek, könnyen hordozhatók és hasonlítanak a vaskos USB flash meghajtókra. Természetesen a Xiaomi TV Stick 4K fontosabb frissítésekkel van tele.

A Mi TV Stick legnagyobb hátránya a 2K HDR kimenet volt, ezt überelte most a Xiaomi az új TV Stick 4K-s támogatásával.

Tv Stick vs. TV Stick 4K:

 

Specifikáció összehasonlítás

 

Mi TV Stick

Mi Box S

Mi TV Stick 4K

RAM

1GB

2GB DDR3

2GB

Tárhely

8GB eMMC

8GB eMMC

8GB

Operációs rendszer

Android TV 9.0

Android TV 8.1

Androd TV 11

CPU

Négymagos Cortex-A53

Cortex-A53 Négymagos 64bit

Négymagos Cortex-A35

GPU

ARM Mali-450

Mali-450

Mali-G31 MP2

Felbontás

1080P (1920x1080@60fps)

4K (3840 x 2160)

4K

Portok

HDMI x 1, Micro USB x 1 (tápcsatlakozó)

HDMI2.0a x 1, USB2.0 x 1, Audio Out x 1, Power Interface x 1

HDMI x 1, Micro USB x 1 (tápcsatlakozó)

WiFi

802.11a/b/g/n/ac 2.4GHz/5GHz

802.11a/b/g/n/ac 2.4GHz/5GHz

802.11a/b/g/n/ac 2.4GHz/5GHz

Bluetooth

4.2

4.1

5.0

Audio

DOLBY, DTS

DOLBY, DTS

DOLBY, DTS HD

Audio formátum

MP3, AAC, FLAC, OGG

MP3,APE,Flac

MP3, AAC, RM, FLAC

Video

VP9-10, H.265, H.264, VC-1, MPEG1/2/4, Real8/9/10

4K@60fps,VP9, H.264,MPEG1/2/4,VC-1,Real8/9/10

AV1, VP9, H.265, H.264, MPEG-2, MPEG-1

Video formátum

RM, MOV, VOB, AVI, MKV, TS, MP4

RM,MOV,VOB,AVI,MKV,TS,MP4,3D

MKV, MPG, MPEG, DAT, AVI, MOV, ISO, MP4, RM

 

Image

JPG, BMP, GIF, PNG

JPG,BMP,GIF,PNG,TIF

JPG, BMP, GIF, PNG

 

Doboz tartalma

Mi TV Stick, Távirányító, Hálózati adapter, Felhasználói kézikönyv

Mi Box S, Távirányító, HDMI kábel, Elemek x 2, Hálózati adapter, Felhasználói kézikönyv

Mi TV Stick 4K, Bluetooth-os távirányító, Hálózati adapter, Felhasználói kézikönyv

 

Összegzés

Melyiket válaszd? Attól függ, mire van szükséged. Mi a TV Stick 4K-t ajánljuk.

A Xiaomi TV Stick 4K ugyanúgy 2 GB rammal rendelkezik, mint a Mi Box S, a tárhelyük is azonos méretű 8 GB. A 4K-s TV Stick viszont már 5.0-s Bluetooth támogatással is rendelkezik és Android 11 OS-el (a Mi Box S Android 8 OS-el működik), a három eszköz közül, ebből a szempontból ez a legkorszerűbb eszköz.

A TV Stick 4K a Mi Box S-el szemben támogatja az AV1, Dolby Vision, Dolby Atmos & DTS-HD-t.

A Mi Box S kényelmi szempontja azonban továbbra is pozitívum, az USB porton keresztül adott esetben egeret is lehet hozzá csatlakoztatni.