Fedezd fel termékeinket

Xiaomi ventilátorok

Judy
2022.06.13 14:49
Xiaomi ventilátorok

Közeledik a nyári hőség! A Xiaomi okos ventilátorok lehűtik a forróságban. Megmutatjuk melyik mit tud.

A nyári melegben természetesen mindenki vágyik egy kis hűs levegőre, lágy szellőre. Akiknek nem opció a klíma beszerelése, esetleg könnyen megfázik a használata közben, azoknak remek megoldás lehet egy Xiaomi ventilátor. A mai készülékek már nagyobb teljesítménnyel és több funkcióval fújnak, mint régi társaik.

 xiaomi fan 2lite

Xiaomi Standing Fan 2 Lite

A ventilátor összeszerelhető állapotban érkezik a csomagban, körülbelül 5 perc alatt könnyen összerakható a mellékelt útmutató szerint (csak egyféleképpen állítható össze a készülék). Használhatja a földön álló ventilátorként vagy akár az asztalra is teheti, mivel a középső elem kivehető.

xiaomi ventilátor vezérlés

A 7 lapátos ventilátort egy DC motor hajtja, melynek energiafelhasználása kedvezően alacsony. 3,4 kg-os súlyánál fogva nem kell aggódni, hogy egy  nagyobb légáramlat miatt megsérül a készülék. A ventilátorlapátok a speciális tervezés következtében 15 méter magasra fújják a levegőt 27 m3/perc sebességgel. Három fokozatban tudja fújni a levegőt normál/éjszakai módban. Az éjszakai mód elég halk (26-30 dB), nem zavarja az alvásban.

Kicsomagolás:

 

A Mi Home alkalmazással összekapcsolva kényelmesen vezérelheti, időzítőket is létrehozhat és automatizálhatja otthonát. A Xiaomi Standing Fan 2-vel összehasonlítva főként  a teljesítménye gyengébb valamivel és a 90°-os forgásnál nincs mód a forgási szög külön beállítására.

xiaomi fan 2

Xiaomi Standing Fan 2

A Xiaomi Standing Fan 2 szintén összeszerelhető állapotban érkezik, azonban a funkciói sokkal több változatosságot tesznek lehetővé. A Mi Home alkalmazásban 100 sebességfokozat közül választhat, a készülék a természetes szellőt is képes utánozni egy beépített algoritmusnak és a dupla ventilátorpengéknek köszönhetően. 7+5 penge forog egy időben, így 3 dimenziós szellőt is képes előállítani. Vízszintes forgatásnál 140°, függőleges fordulásnál 36° a mozgástartománya. Éjszakai módban 30,2 dB a zajkibocsátása, ami szintén alacsonynak mondható.

 

A készülék anyaga alumínium és tartós ABS műanyag keverékéből áll, így hosszú ideig megőrzi fehér színét. A kefe nélküli DC motor változó intenzitású szelet generál, szimulálva a természetes szellőt. Más ventilátorok viszont állandó sebességen és erősségben tartják a generált szelet.

 

A Xiaomi ventilátor a Mi Home alkalmazással működik, lehetővé teszi többek között az időzítő, az intenzitás, a dőlésszög, a szülői felügyelet, valamint a természetes és a normál szél üzemmódok közötti váltást. Az okostelefonhoz való csatlakozáshoz 2,4 GHz-es WiFi kapcsolat szükséges.

 

Fan 2 használata:

 

 

xiaomi fan pro

Xiaomi Standing Fan Pro

 

A Xiaomi Standing Fan Pro már egy fokkal előrébb járó változat, ugyanis vezeték nélküli, így oda helyezi, ahová szeretné. Ennél a készüléknél a természetes szellőt 7 nagy felületű lapát állítja elő, melyek egyenletesen vágják át a levegőt.

Az alkalmazáson keresztül szintén 100 sebességfokozat közül választhat, válthat a normál és a természetes szellő mód között, illetve az oszcilláló forgás szögei között is. Manuálisan 4 nyomógombbal tudjuk a ventilátor funkcióit változtatni, a módok között váltani, sebességfokozatot állítani, adott esetben automatikus vezérlést beállítani későbbre. Hasznos, hogy a ventilátor alsó részén lévő LED jelzőfény narancssárgára vált, amikor a töltöttség 30% alá csökken.

 

Fan Pro:

 

Összességében elmondható, hogy a Xiaomi ventilátorok körülbelül egyforma magasak, fogyasztásukat tekintve a Fan 2 használja a legkevesebb energiát. A ventilátor mozgathatóságát tekintve a Fan Pro nyeri az összehasonlítást, mivel szabadon áthelyezhető bárhová, a teljesítmény- és funkcióadatai is egy szuper készüléket írnak le. A legkevesebb energiát a Fan 2 használja fel a használat során. A következő táblázatban összefoglaltuk a Xiaomi ventilátorok főbb jellemzőit, hogy könnyebb legyen a választás.

 

Összehasonlító táblázat

 

Xiaomi Standing Fan 2 Lite

Xiaomi Standing Fan 2

Xiaomi Standing Fan Pro

Maximális zaj

 58 dB

58 dB

53,1 dB

Minimális zaj

26,6 dB

30,2 dB

 26,6 dB

Tápfeszültség

45 W

15 W

24 W

Sebességfokozat

3

100

100

 

 27 m3/perc

 20 m3/perc

24 m3/perc

Lapátok átmérője

36 cm

35,5 cm

35 cm

Funkciók

Oszcilláció, Automatikus vízszintes forgatás, Vezérlés alkalmazáson keresztül

Oszcilláció, Időzítő, Állítható dőlésszög, Vezérlés alkalmazáson keresztül, Smart, Természetes szellő

Oszcilláció, Időzítő, Állítható dőlésszög, Vezérlés alkalmazáson keresztül, Smart, Természetes szellő

Minimális magasság

64,2 cm

62,5 cm

64,2 cm

Max. magasság

100 cm

100 cm

95 cm

Típus

Álló

Álló

Álló

Szín

Fehér

Fehér

Fehér

Méret

342x330x642-1000 mm

343x330x1000 mm

343x330x950 mm

Súly

3,4 kg

3 kg

3,2 kg

Egyéb

90☺°-os vízszintes, 36°-os függőleges elforgatás, tápkábel

Vízszintes forgatásnál 140°, függőleges fordulásnál 36° dőlésszög max., tápkábel

Beépített 2800 mAh akkumulátor 12V (33,6 Wh), tápkábel

 

 

 

Forrás:

  1. https://xiaomiplanets.com/xiaomi-mi-smart-standing-fan-2-lite-11/
  2. https://mulan.hu
  3. https://china-gadgets.com/xiaomi-smartmi-standing-fan-2/
  4. https://xiaomiui.net/summer-is-coming-xiaomi-smart-standing-fan-2-pro-review-22051/
  5. https://youtube.com
  6. https://reviewlekh.com/xiaomi-mi-smart-standing-fan-2-review-with-price-in-nepal/