Fedezd fel termékeinket

Elektromos fűtés

Flipper
2022.10.17 10:48
Elektromos fűtés

Attól függően, hogy villanyt vagy gázt fogyasztasz többet, eldöntheted, hogy jó megoldás lehet-e számodra az elektromos fűtés. Minden esetre kapsz tőlünk egy kis segítséget, bemutatjuk az egyik közkedvelt termékünket, a Xiaomi SmartMi Convector 1S elektromos fűtőtestet. Megtudhatod, hogy milyen előnyöket tartogat számodra a téli hónapokra.

A villany esetében a 210 kWh-t, gáz esetében a 144m3-t érdemes energiafogyasztás szempontjából megcélozni havonta. Ezen kívül figyelembe veendő, hogy a villany piaci ára, amit a rezsitámogatással érintett mennyiségek feletti fogyasztásra számolhatsz az a villanynál körülbelül 6-szoros, a gáz esetében 8-szoros. Ennek változása persze teljes mértékben lehetséges, ezért jó, ha figyelemmel követed az aktuális  árakat.

Az elektromos fűtés egyik előnye, hogy biztonságos és megbízható. Nem kerülhetnek a levegőbe éghető gázok és káros füstök, így otthonod ezektől 100%-ban mentes lehet. A legtöbb elektromos fűtőtestnek nincsen mozgó alkatrésze, tehát a meghibásodás esélye is elenyésző, a technológia időtálló. Nincs több pöcögtetés, gázfúvókába költözött pók, várakozás a gyújtólángra, mint a gázkonvektornál, sem a vízcsöveket nem kell végigellenőrizgetni egy esetleges meghibásodás alkalmával, vagy cserélgetni a biztonsági szelepeket, mint a cirkó fűtésnél.

Ezen kívül az elektromos fűtés megfizethető és hatékony. A gáz- és olajfűtéssel ellentétben az elektromos fűtés költségei az évek során stabilak maradtak. Az elektromos fűtőtestek egymástól függetlenül is vezetékezhetők szobánként, ami azt jelenti, hogy ha egy helyiség nincs használatban, akkor nem kell fűteni, ami segíthet neked az energiamegtakarításban. A legtöbb elektromos fűtőberendezés beszerelése olcsó (egy elektromos fűtőtestnél igazából csak a konnektorba kell bedugnod), és mivel az elektromos fűtési rendszerek tovább tartanak, mint más fűtési módok, a javítási és csereköltségek minimálisak.

 Xiaomi elektromos fűtés

Az elektromos fűtés környezetbarát, mivel az elektromos fűtőberendezések nem égetéssel érik el a kívánt hatásfokot,nem kerül szén-dioxid a levegőbe. Az elektromos fűtés a természeti erőforrásokat is kíméli, mivel nem igényel tüzelőanyagot. Nem termeli semminek a káros kibocsátást, és kiküszöböli a gázszivárgás kockázatát is.

Térjünk rá tehát a nálunk kapható elektromos fűtőtest sajátosságaira. A Xiaomi ismét egy modern, jó technikai kialakítással rendelkező eszközt hozott létre a kényelmes otthon biztosításának érdekében. A Xiaomi SmartMi Konvektor 1S egy okos fűtőtest 1200-2200W teljesítménnyel, intelligensen vezérelhető. A szobát gyorsan felmelegíti és hőmérséklet szabályzással szinten tudja tartani a beállított hőfokot 16-28C° között. Mindezt ütemezni is tudod alkalmazáson keresztül és távolról irányítani a készüléket. A már kellően meleg szobába érkezhetsz haza a munka után. Amennyiben Xiaomi telefonnal rendelkezel, akkor hangvezérléssel is bővül a funkciók köre.

Bemutatás:

 

A készülék amint hideget érzékel, elkezd felfűteni a beállított hőmérsékletre, túl meleg esetén pedig csökkentésre áll át. Így biztosítja az egyenletes hőáramlást, de ventilátor nélkül, halkan.

 SmarMi elektromos okos fűtés

A hőleadás 4200cm2 felületen valósul meg, ezzel biztosítva a gyors felmelegítést. Ezen kívül a meleg levegőt különlegesen kialakított méhsejt alakú nyílásokon keresztül áramoltatja a szobába, így a levegő felfelé áramlik, de az okoskonvektor oldalánál is lehet érezni a meleget. A hatszög alaknak köszönhetően a felületen nem marad kihasználatlan hely a levegő kiáramlására, az összes elérhető hely kitölthető vele és egyben az ott elérhető legtöbb kimeneti nyílás is létrejön általa. Ezért olyan szuper, hogy a Xiaomi is ezt a formát választotta a konvektor tervezésénél. A SmartMi Convector Heater S1 bizonyos fokig vízálló is, IPX4 tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy egy belső, speciális vízelvezető csatornával van felszerelve, a hőcsap teljesen el van szigetelve az összes áramkörtől. A fürdőszobát is melegítheted vele, de azért fő az elővigyázatosság. Maximális biztonságban tudhatod az otthonod ezzel az elérhető, hatékony és környezetbarát elektromos fűtőberendezéssel.

 elektromos fűtés - xiaomi

Digitális érintőképernyővel is rendelkezik, azonban nem kell aggódnod, a hőforrástól teljesen elszigetelt, nem áll fenn a panel károsodása. A felborulásból adódó esetleges túlmelegedés is elkerülhető, mivel ilyenkor a készülék automatikusan kikapcsol, a belső részek működése leáll.

Praktikus is, mert könnyű, a mindössze 6 kg-os okoskonvektort akár kézben is, az oldalsó fogantyúk segítségével gond nélkül átviheted egy másik helyiségbe. A külső megjelenése is elég modern, szóval amiatt sem kell hezitálnod, hogy nem illik majd az otthonod stílusához. A sarkai lekerekítettek, barátságos a megjelenése, a tárolása is könnyű, csúszásmentes talpakon áll.

Ha már gondolkozol a vásárláson, adunk egy kis löketet: a lenti kép alapján a méreteit (mm-ben) is el tudod képzelni, hogy hol férne el otthon.

elektromos fűtőtest - xiaomi

Hajrá, legyél győztes az energiaszámlák mellett is!

 

Források: 1. 2. 3. 4.