Fedélzeti Kamera

A fedélzeti kamera, más néven „dash cam” használata napjainkban egyre elterjedtebb az autósok körében. Jellemzően az első szélvédőre szerelik fel ezeket a menetrögzítőket, de akadnak, akik az autó hátsó részébe is tesznek, így az útjukról átfogó felvételt készíthetnek. A fedélzeti kamerák meglehetősen praktikus kis eszközök, ugyanis, ha véletlenül történik valami, akkor a rögzített felvételekből sok minden kiderülhet. Fedélzeti kamerákból ma már számos típusú beszerezhető, így nem könnyű megtalálni a legideálisabbat, éppen ezért vásárlás előtt célszerű néhány szempontot átgondolni.


13termék 113

Milyen fedélzeti kamerát válasszunk?

A kiszemelt típusról célszerű teszt cikkeket és videókat keresni, valamint egyéb véleményeket olvasni. Ügyeljünk arra, hogy olyan menetrögzítőt válasszunk, ami jó felbontású felvételeket készít, hogy más autók rendszámtáblája is látszódjon. Az sem egy utolsó szempont, ha parkoló funkció is van a kamerában, de fordítsunk figyelmet az akkumulátor minőségére is, ugyanis nem mindegy, hogy mennyi időn keresztül biztosít kiváló működést. A megbízható fedélzeti kamerák éjszaka is remek felvételeket rögzítenek. Bizonyos típusokban beépített GPS is van, ennek a segítségével pedig nyomon követhetjük haladási sebességünket. A kábel hosszát is ellenőrizzük, sokan beleesnek abba a hibába, hogy rövidebbet vesznek és ezzel a problémával csak a beszerelés pillanatában szembesülnek.

A fedélzeti kamerák kapcsán gyakran merül fel a kérdés, hogy hogyan és mire is használhatóak. A fedélzeti kamerák alkalmazására vonatkoznak szabályok, amelyek országonként eltérhetnek egymástól, ezért a külföldi utak előtt midig nézzünk utána az aktuális, érvényben lévő előírásoknak. Vannak országok, ahol szigorúan tilos például a fedélzeti kamerák alkalmazása, ilyen például Ausztria. Hazánkban előírás, hogy a menetrögzítőt úgy kell felhelyezni, hogy az ne gátolja a sofőrt a kilátásban és ne jelentsen veszélyt az utasok számára. A rögzített képeket nyilvánosan sem szabad úgy közzétenni, hogy mások személyes adatai látszódjanak, viszont egy baleset alkalmával a felvétel átadható a rendőrségnek, amely bizonyíthatja a vétlenek ártatlanságát.

Szűrés
Ár
 (Ft)
4 990 Ft - 75 990 Ft
Gyártó
Szín
Termék típus
Model
Szín
Képernyőméret
Akkumulátor kapacitása
Tárhely
Vízállóság
Panel típusa
Éjjellátó funkció
Kábel hossza