Fedezd fel termékeinket

Mitől népszerű a Xiaomi Vacuum Mop E10?

Judy
2023.08.18 16:14
Mitől népszerű a Xiaomi Vacuum Mop E10?

Itt nincs is mit tagadni: az ára miatt. Fontos, hogy minden pénztárca megengedhesse magának a robotporszívózást, a kényelmes takarítást. Ezt a Xiaomi is jól tudja, ezért dobta piacra ezt a jó árú, kedves kis robotporszívót.

Régebbi Xiaomi társaihoz hasonlóan ő is rendelkezik mindenféle funkcióval. Ezekről lesz most szó részletesebben. Biztosan Te is kíváncsi vagy rá, hogy mik az előnyök és a hátrányok.

A robotporszívók népszerűek, és jó okkal: segítenek automatizálni egy olyan feladatot, amelyet sokan nem szeretnek elvégezni. Az ilyen eszközök fejlettek és hihetetlenül hatékonyak, de drágák, és nem mindenki engedheti meg magának. Ha pénztárcabarát megoldást keresel, akkor a  Xiaomi E10 robotporszívót érdemes számításba venned. Nélküled is megoldja a takarítást, porszívóz és feltöröl. Jó mi?

 

Először is nézzük, mi van a dobozban!

 

Külsőre az eddig piacon lévő Xiaomi robotporszívókat követi. Kerekded, oldalán szenzorokkal, a főtest középső részén kivehető portartállyal (400 ml) és az alsó részről könnyedén leválasztható víztartállyal (200 ml) rendelkezik. Egyszerű és nagyszerű, nagyobb lakásokba is kiváló választás.

 

A víztartálya is intelligens, 3 felmosási vízadagolás közül lehet választani a padló típusától függően. Ezzel bebiztosítható, hogy például a fából készült vagy parkettázott padló túl sok vízben részesüljön. Senki sem szereti a felpúposodott vagy nyikorgó padlót.

 

Ez a Xiaomi robotporszívó 4000 mPa szívóerővel rántja magához a szennyeződéseket, ezzel a robotporszívók felső közép kategóriás részéhez tartozik. Ez a szívóerő ugyanolyan hatékony, mint például egy Xiaomi Mop 2 Ultra szívóereje.

 

Útvonalát giroszkóppal tervezi, azonban a térképezést nem menti el, így minden takarításnál két alapos kört tesz a porszívó. Ez idő szempontjából nem bizton, hogy a leggyorsabb megoldás, viszont a padló biztosan tiszta lesz. A takarítást valós időben követheted a telefonos alkalmazással.

A giroszkóp a szögelfordulás és szögsebesség mérésére szolgáló eszköz. A robotporszívó ennek segítségével tájékozódik, ez alapján halad a lakásban a szobák között. A giroszkópos kivitel nem annyira hatékony, mint például egy LiDar navigációval működő eszköz, de az ára annyira baráti, hogy ezt elnézhetjük neki.

 

Így működik:

 

Valamivel alacsonyabb is, mint a megszokott standard, csupán 8 cm magas. Ebből kifolyólag könnyedén suhan be a bútorok alá. Küszöbmászást tekintve 1,6 cm-es küszöbökön tud áthaladni. Ez kicsit alacsonyabb, mint a megszokott 2 cm, érdemes a küszöböket is lemérni ha szükségünk van rá, hogy takarítás közben szobáról szobára haladjon. A porszívó egyébként 32,5 cm széles, így a sarkokban még hatékonyabban végzi el a feladatát. A kisebb akadályokat, repedéseket is jól veszi, azonban a lépcsőknél azonnal megáll.

 

A Mi Home alkalmazást mindig frissen kell tartani, hogy a készülék megfelelően működjön. Persze ez nem újdonság, minden okos eszköz igényli ezt. Egyébként az alkalmazás Android és iOS platformon is elnavigál. Az Amazon Alexával és a Google Asszisztenssel is kompatibilis.

 

A Xiaomi Robot Vacuum E10 jó választás, ha:

 • Ki kell takarítani és fel kell törölni a lakást vagy irodahelyiséget
 • Pénztárcabarát robotporszívót szeretnél
 • Olyan porszívót szeretnél, amely távolról vezérelhető és szinkronizálható más okoseszközökkel
 • Nincsenek házi kedvenceid, gyermekeid vagy sok akadály a lakásban

 

Érvek és ellenérvek

A következők szerethetőek a Xiaomi Robot Vacuum E10-ben:

 

 • Nagyon megfizethető
 • A mellékelt Mi Home alkalmazás könnyen használható és érthető
 • Kiváló szívóerőt biztosít Turbó üzemmódban
 • A robot egyszerre tud porszívózni és felmosni
 • A fejlettebb robotporszívókhoz képest a nehezen elérhető helyeket is képes megtisztítani

 

Vannak hátrányok is, amelyeket figyelembe kell venni:

 • Lassabb tisztítási sebesség, mert hiányzik belőle a LIDAR navigációs rendszer
 • A portartályt gyakrabban kell üríteni

 

Érdekes azért az eddigi népszerű robotporszívókkal összehasonlítani: ebben a cikkben táblázatos összehasonlítást is találsz.

 

 

Források: 1.   2.