Zárak & Csengők

Ma már számos háztartáshoz kapcsolódó készüléknek van okos változata, igaz ez a különféle ajtózárakra és csengőkre is. A jelenleg használt hagyományos megoldásokat egyre többen cserélik le okos rendszerekre és ez a szám a jövőben még jobban növekedni fog. Webáruházunkban elérhető okos zárak és csengők kombinációja lehetővé teszi, hogy mindent egyetlen eszközzel ellenőrizhessünk otthonunkban. Az okos zárat és csengőt összekapcsolhatjuk egy mobil alkalmazáson keresztül, így távolról mindig értesülni fogunk arról ha valaki az ajtónál áll vagy éppen csenget. Ez egy nagyszerű lehetőség a biztonság és a kényelem növelésére otthonunkban.


1termék 11

A hagyományos ajtózárak működésével a legtöbben tisztában vannak, ezek mechanikusan egyaránt zárhatóak és nyithatóak. Ezzel szemben az elektronikus zártípusoknak már elektromos áramra van szükségük. Ettől függetlenül bizonyos okos zárak fel vannak szerelve mechanikus kulcshengerrel is, ezek nyitását hagyományos kulccsal is meg lehet oldani. Napjainkban többféle elektronikus zár áll a rendelkezésünkre, vannak, amelyekhez PIN-kód megadása szükséges, de NFC alapú beléptetőkártyával is vezérelhetőek. A kártyákat vagy a jelvevőhöz kell érinteni a zár feloldásához, vagy le kell húzni. Bizonyos szituációkban magasabb szintű biztonsági körülményekre van szükség, ilyenkor alkalmazhatnak speciálisabb zárakat, ezek működhetnek biometrikus adatokkal, például hangvezérléssel, utasítással, retinaleolvasással vagy ujjlenyomat leolvasással. Az okos ajtózárak intelligens technológián alapulnak és ezzel együtt lehetővé teszik azt is, hogy a felhasználók az okostelefonjukkal vezérelhessék a rendszereket, akár távolról is. A család minden tagjának lehet egyedi kódja a zárhoz és azt is meg lehet adni, hogy ezeket milyen időszakban alkalmazhatják szeretteink vagy mondjuk a bejárónő, aki akkor megy takarítani, amikor senki nem tartózkodik az ingatlanban.

Mit kell tudni az okos csengőkről?

Ha már van okos zár, akkor okos csengővel is célszerű a rendszert kiegészíteni. A vezeték nélküli csengők használatát számos szakember javasolja, ennek az a magyarázata, hogy ezek a csengők magas szinten képesek az egyéni igényeket kielégíteni. Az okos csengők wifis kapcsolattal programozhatóak és az okos telefon segítségével kezelhetőek. A csengőkhöz vezeték nélküli hangszóró is tartozik, ami lejátssza az általunk megadott csengőhangot. Az okos csengővel éjszakai felvételek is készíthetőek, amihez infravörös fényt használ és értesítéseket is küld a telefonos alkalmazásban, ha bármi szokatlant érzékelne.

Szűrés
Gyártó