Fedezd fel termékeinket

Használj szűrt vizet!

Judy
2023.07.06 12:53
Használj szűrt vizet!

A vízszűrés eltávolítja a víz szennyeződéseit és a veszélyes szennyeződéseket, például a klórt, a fertőtlenítés melléktermékeit és a nehézfémeket, például a higanyt, ólmot és arzént. Ugyanakkor a vízszűrők ügyesen gondoskodnak a fontos ásványi anyagok, mint a magnézium, fluor, kalcium és cink megtartásáról. Erre jó a Brita marella xl 3.5l memo vízszűrő kancsó.

Lehet, hogy a csapvíz nem olyan tiszta, mint amilyennek látszik.

A fejlett országokban működő vízszolgáltató cégek létfontosságú szolgáltatásokat nyújtanak a víz kezelésére és tisztítására, de előfordulhat, hogy még a tisztított víz sem lesz olyan makulátlan, mint amilyet szeretnénk. A vizet többféle eljárás alkalmazásával tisztítják, a tározókból, folyókból kinyert nyers vizet szűrésnek, levegőztetésnek és fertőtlenítésnek vetik alá. Eddig tiszta, de gondoljuk át egy pillanatra, hogy a víz több mérföldnyi csővezetéken keresztül jut célba, és útközben érintkezhet szennyeződésekkel. Összességében elmondható, hogy egy vízszűrővel, például egy 6 darabos pakkot beszerezve a Brita maxtra plus szűrőbetétből, biztonságban érezheted magad abban a tudatban, hogy a víz extra tiszta lesz, mielőtt a családod is iszik belőle.

 

Pénzt takaríthatsz meg

Hosszú távon sokat spórolhatsz, ha nem költesz feleslegesen drága palackozott vízre. Ha eddig palackozott vizet vásároltál, hogy elkerüld a csapot, akkor egy vízszűrő pillanatok alatt megtérülhet.

 

Tegyél a környezetért

Miközben sokat spórolsz a palackozott vízre költött készpénzen, a műanyaghasználatot is visszaszorítod. Még akkor is, ha újrahasznosítható vizes palackokat választasz, az újrahasznosítási folyamatnak még mindig van költsége és hatása. Használj vízszűrőt, csökkentsd a hulladékot, és tegyél lépéseket a bolygóért, ahol élsz.

Biztosan Te is belefutottál a Netflixen elérhető David Attenborough dokumentum filmekbe. A tengeri élőlények sokaságától jóllakó madarak például kifejezetten örülnének, ha végre nem a műanyag flakonokat kínálnánk nekik desszertként. Ugyanis ők a vízben nem tudják megkülönböztetni az ismeretlen tárgyakat az ehető halaktól és rákoktól, így gyakran műanyagokkal eszik tele magukat, és sajnos ennek következtében rövid időn belül el is pusztulhatnak. Igaz ez a fiatal madarakra is, akiket ugyan nem szándékosan, de a vizek szennyezettsége miatt anyjuk műanyagokkal táplál a fejlődő szakaszukban. Ők sem képesek megemészteni a műanyagot. Amennyiben nem sikerül visszaöklendezniük azt, ami nem táplálék, akkor szintén végük van.

brita vízszűrő fontossága

Fogyassz kevesebb vízkövet és klórt

Nem hangzik kellemesen, de a vízkő teljesen ártalmatlan. A vízkő azonban eltömítheti a cumisüvegek cumiját, és megnehezítheti a csecsemők számára a tej vagy víz lenyelését. Ez légbuborékokhoz vezethet a vízben, amelyek hozzájárulnak a hasfájáshoz és a szélhez. Lényegében nem kell aggódni, de jó, ha korlátozza a vízkőképződést, mielőtt problémákat okozna.

A vízszolgáltató cégek klórt használnak ivóvizünk vízben terjedő mikrobáktól való fertőtlenítésére. Ezenkívül ez az anyag segít a csövek tisztán tartásában és a higiéniai feltételek fenntartásában a tartálytól a csapig. Mire eljut hozzánk, a klór mennyisége már olyan kicsi, hogy gyakorlatilag nem okoz egészségkárosodást, és az Egészségügyi Világszervezet szerint a klór-melléktermékekből származó kockázat kicsi a kezeletlen víz ivásával járó kockázatokhoz képest. Vannak azonban különböző tanulmányok, amelyek szerint törekednünk kell az elfogyasztott klór mennyiségének csökkentésére, és a Brita maxtra plus szűrőbetét segít is nekünk ebben.

brita vízszűrő

Jobb az íze

A fent felsorolt vegyszerek nem feltétlenül károsak, de őszintén szólva meglehetősen kellemetlen ízt okozhatnak a csapvízben. Valószínűleg voltál már uszodában, és véletlenül lenyeltél egy korty klóros vizet. A Brita marella xl 3.5l memo vízszűrő kancsó használatával eltávolíthatod a klórt és más vegyszereket, amelyek befolyásolhatják a víz ízét.

 

Az illata is jobb

Előfordult már, hogy kinyitottad a csapot, és észrevetted, hogy enyhén fémes vagy vegyi szag van? Mindez azon elemeken múlik, amelyek átjutnak a szűrési folyamaton, vagy amelyeket a fertőtlenítési szakaszban adnak hozzá. A csapvíz szűrésével eltávolíthatod a kellemetlen szagokat, és sokkal élvezetesebbé teheted az ivás élményét.

 

Nyűgözd le a barátaidat

Egy vacsoraparti is egész más, ha a vendéged a pohár vizét nem szimplán a csapból kapja, hanem egy előre behűtött, szűrővel ellátott Brita marella xl 3.5l memo vízszűrő kancsóból. Fektess be egy szűrőbe és tündökölj!

A csapra szerelt Brita on tap vízszűrő változattal persze még mindig gyorsíthatsz a folyamaton. Azt is egy mozdulattal szabályozhatod, hogy mihez használsz sima csapvizet és mihez szűrt vizet.

Brita OnTap működése


A vízszűrés egyszerű módja annak, hogy támogasd családod egészségét. Kerüld a szükségtelen vegyszerek fogyasztását, javítsd az ízt, és ezzel talán még a környezetért is teszel valamit. Ha már bizonytalan vagy a csapvízzel kapcsolatban, akkor az ásványvíz-fogyasztás korlátozásával megspórolt pénzből azonnal megveheted a szűrőt. Ez mindenkinek megéri!


Kipróbáltuk a Brita maxtra plus szűrőbetétet, és a szűrt vízzel készült kávé is érezhetően jobb ízű. Ezt a kotyogós kivitelű kávéfőzővel tudod elérni, ha a kávéfőzéshez előzőleg felforralod a szűrt vizet, és a kávét csak lazán kanalazod bele (nem kell lenyomkodni).

brita filter 

Mikor cserélted utoljára a szűrőt?

Ha a vízszűrő kancsó már bent van a hűtőben, valószínűleg nem igazán foglalkozol vele – csak megtöltöd, és már mehet is, igaz? De mikor cserélted utoljára a szűrőt?

Ha már igencsak leszürcsöltél a Brita vízből, mert nem bírod a csapvizet, de nem cseréltél időben szűrőt, van néhány hírünk. Lehet, hogy a szűrt víz ebben az esetben mégsem olyan tiszta.

Sőt, még rosszabb is lehet, mint amikor a csapból jött. Mielőtt azonban elkezdenéd gyorsabban kapkodni a levegőtl, itt van minden, amit tudnod kell a vízszűrő kancsókról, és arról, hogy megfelelően használod-e őket.

A termék használati útmutatójában meg van adva, hogy mennyi ideig bírja a szűrő. Általában hónapokban mérik, vagy tesztek alapján határozzák meg, hogy mennyi vizet szűrtek ki, általában gallonban. Egyes kancsókban érzékelők is vannak, amelyek jelzik, hogy mikor kell újat cserélni.

 

Hogyan működnek a szűrők?

A legtöbb aktív szenet használ a szennyeződések és nem kívánatos anyagok csökkentésére. Az aktív szén adszorpción keresztül működik, ami azt jelenti, hogy vonzza a szennyező molekulákat, és azok erősen hozzá tapadnak a szénhez.

A Brita marella xl 3.5l memo vízszűrő kancsó szűrőjében a szén nagy felülete úgy működik, mint egy szivacs, amely felszívja a szennyeződéseket, amikor a csapvíz áthalad rajta. Ezek a szűrők eltávolítják a következő anyagokat: fémek, mint az ólom, a réz és a higany, vegyi anyagok, mint a klór és a peszticidek, szerves vegyületek, amelyek befolyásolják a víz ízét és illatát.

Például a Brita vízszűrő kancsó kókusz alapú aktív szénszűrőt használ, amely eltávolítja a klórt, cinket, rezet, kadmiumot és higanyt.

Az aktívszén szűrők azonban nem távolítanak el minden nitrátot, oldott ásványi anyagot vagy baktériumot és vírust a vízben az abszorpciós folyamat során. A fémekkel ellentétben átmennek a szűrőn, mivel ezek nem kötődnek a szénhez.

Ideális esetben a vízkancsó szűrőjének címkéjén fel kell tüntetni, hogy NSF-tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy megfelel bizonyos higiéniai és hatékonysági szabványoknak, megfelelően letesztelték.

A Brita – amely népszerű szénadszorpciós kancsószűrőt (Brita marella xl 3.5l memo vízszűrő kancsó), csaptelepre szerelt szűrőket(Brita on tap csapra szerelhető vízszűrő) árul, elfogadja a Brita termékek újrahasznosítási szállítmányait.

Ennek ellenére a közművek a jövőben is kezelő vegyszereket fognak használni, és rendszereink soha nem lesznek tökéletesek. Vállalj Te is felelősséget a saját és családod egészségéért azáltal, hogy alaposan mérlegeled, hogy kell-e további lépéseket tenned annak érdekében, hogy a víz a lehető legegészségesebb legyen.

Extrém példa, de az emberi gondolkodás hozta létre a Fukushimai atomkatasztrófa hozadékát és a megoldásokat: 2011. március 11-én egy hatalmas földrengés és szökőár tönkretette a Fukushima Daiichi atomerőmű hűtőrendszereit, aminek következtében három reaktor megolvadt, hűtővizük pedig szennyeződött és folyamatosan szivárgott. A vizet jelenleg is tartályokban gyűjtik, kezelik és tárolják, de ezek 2024 elején elérik végső kapacitásukat.

óceán szennyezés

A Japánban székelő kormány szerint a kezelt, de még enyhén radioaktív vizet a nemzetközi szabványoknál biztonságosabb szintre hígítják, és évtizedek alatt fokozatosan az óceánba engedik, így az emberekre és a tengeri élővilágra ártalmatlanná válik. A Brita maxtra plus szűrőbetét ezt nem tudja megoldani, de az a tisztítási folyamat is szűrési technológiák segítségével lehetséges, hogy a káros anyagokat feltartóztatva kevésbé szennyezett vizet kapjanak. Természetesen a radioaktivitás miatt elgondolkodtató a válságkezelési terv és maga a tény, hogy mennyivel nagyobb elővigyázatosságra lett volna szükség a működtetés elindításakor, mivel ilyen anyagoktól (ahogy tapasztaljuk) egyelőre nem tudunk teljesen megszabadulni. A terv elfogadásáról még nem egységes a döntés, a nemzetközi híreket követve azonban nemsokára Te is megtudhatod. Akkor is ha nem vásároltál még Brita maxtra plus szűrőbetétet.

 

Források:
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

 

 

 

 

 

 

Miért jó döntés okosórát venni? Egészség, aktivitás és a napi teendők hatékony beosztása.

A ma divatos okosórák már egyre sokoldalúbbak, nemcsak az okostelefon alkalmazásokhoz csatlakoznak, amelyek értesítéseket jelenítenek meg és rendszerezik az életét, hanem hihetetlenül jól követik fitnesz tevékenységeit is.

Egyre több fajta, újabb és újabb funkciókkal rendelkező Xiaomi fülhallgatók kerülnek a boltokba. Basszus kiemelés, zajcsökkentés, mono/stereo mód, egy füles használat és a többi. A legtöbb fülhallgató bluetooth-on keresztül csatlakozik, mi is ezeket ajánljuk első sorban. A vezetékes fülhallgatók lehet, hogy már a végüket járják, de a fizikális kapcsolat miatt természetesen még mindig elérhetőek.

 

Még épp elég idő van a nyárból, hogy Te is felkészülhess a következő légsütős receptekből, amik legtöbbje pont a kerti összejövetelekre ajánlott. Mutatósak, kis méretűek, így mindenki kóstolhat mindenből.

A légsütőben készült ételeken kívül a saláták elkészítésében is megpróbálunk segíteni Neked. Minél többet használtad már a légsütődetXiaomi forrólevegős sütődet, annál jobban tudod, hogy melyik étel mennyi idő alatt készül el, de azért adunk pár tippet.

 

Hordozható, vízálló hangszórók - Irány a strand! Ezekkel a készülékekkel igazi hangélménnyel gazdagíthatja nyaralását.

Sokféle kérdést kapunk tőletek, amikor okosóra vásárlás előtt álltok. Természetes, hogy minden paraméterrel szeretnél tisztában lenni a vásárlás előtt, azonban koránt sem biztos, hogy minden funkciót ki fogsz majd használni az okosóra használata közben. Most a Xiaomi Band 7 Pro és a Xiaomi Watch S1 Active okosórákat szeretnénk, ha részletesebben megismernétek.

Melyik légtisztítót válasszam? Milyen a jó légtisztító? Összehasonlítjuk a Xiaomi Air Purifier termékeket. Melyiket tudnád valóban az otthonod kialakítása és berendezése szerint használni? A legkedveltebb légtisztítók a Xiaomi-tól: Air Purifier 3C, 3H, Pro H, 4 Pro, 4 Lite

 

Közeledik a nyári hőség! A Xiaomi okos ventilátorok lehűtik a forróságban. Megmutatjuk melyik mit tud.