Fedezd fel termékeinket

Smart Band csata

Judy
2022.05.24 08:05
Smart Band csata

Az okosórák és okoskarkötők között ár-érték arányban ma a piacon a Xiaomi termékei a legnépszerűbbek. Köztük is a Redmi Smart Band Pro és a Mi Band 6, vagy ennek NFC-s változataEbben az összehasonlításban eláruljuk, melyik karkötő milyen paraméterekkel rendelkezik és szerintünk a melyik a legjobb.

Összehasonlítjuk tehát a Redmi Smart Band Pro és a Mi Band 6-ot, Mi Band 6 NFC-t, beleértve azok legfőbb tulajdonságait

A legnépszerűbb karkötők ma a piacon a Redmi Smart Band Pro és a Mi Band 6, és ennek NFC-s változata. Ezek a készülékek a legkelendőbb okoskarkötők továbbfejlesztett változatai, és őszintén szólva bizonyos mértékig az okosóra mester Xiaomi rengeteg funkciót kínál hihetetlenül alacsony áron. Ebben az összehasonlításban eláruljuk, melyik karkötő milyen paraméterekkel rendelkezik és szerintünk a melyik a legjobb.

Smart Band Pro kicsomagolás és első beállítások:

 

 

Mi Band 6 teszt:

 

 

A karkötők számokban

 

Termék

Mi Band 6

Mi Band 6 NFC

Redmi Smart Band Pro

Külső

Lekerekített élek

polikarbonát,

szilikon karszalag

Lekerekített élek

polikarbonát,

szilikon karszalag

Négyszögletes kialakítás

polikarbonát,

szilikon csuklópánt

Kijelző

1,56 hüvelykes AMOLED

1,56 hüvelykes AMOLED

1,47 hüvelykes AMOLED

Felbontás

152 x 486 pixel

 

152 x 486 pixel

194 x 368 pixel

Súly

12,8 g

12,8 g

15 gramm

Érzékelők

6 tengelyes érzékelő: Alacsony energiafogyasztás

3 tengelyes gyorsulásmérő és

3 tengelyes giroszkóp,

PPG pulzusmérő,

SpO2

6 tengelyes érzékelő: alacsony energiafogyasztás

3 tengelyes gyorsulásmérő és

3 tengelyes giroszkóp

PPG pulzusmérő, SpO2

6 tengelyes érzékelő: alacsony energiafogyasztás

3 tengelyes gyorsulásmérő és

3 tengelyes giroszkóp

PPG pulzusmérő

Fényérzékelő

SpO2

Sport módok

30

30

110

Bluetooth

5.0

5.0

5.0

GPS

Csak csatlakoztatva

Csak csatlakoztatva

Csak csatlakoztatva

NFC

Nem

Igen

Igen

Vízállóság

5ATM

5ATM

5ATM

Akkumulátor

125 mAh

14 nap normál használat

 

125 mAh

14 nap normál használat

 

200 mAh,

14 nap normál használat,

20 napos energiatakarékos üzemmód

 

 

Leginkább az automatikus fényerő funkciót szeretjük, és a mindig bekapcsolt kijelzőt is, de ne feledjük, hogy a mindig bekapcsolt kijelző funkció lesz a felelős az akkumulátor gyors lemerüléséért. Ezeket a funkciókat elég nehéz megtalálni ebben az árkategóriában, szóval mindenképpen a pozitívumokhoz sorolandók.

Design

A Redmi Smart Band Pro nagy vizuális különbsége a kijelzője – a Redmi karóra okosóra-szerű kialakítású, valamint négyzet alakú. Ezen kívül a Mi Band 6-hoz képest jóval több sportolási móddal is rendelkezik.

Mindhárom okosóra önmagában meglehetősen kompakt eszköz, annak ellenére, hogy a tok mérete eltérő. Mindegyik műanyagból készült, szilikon szíjakkal.

Smart Band Pro teszt: 

 

Kijelző

A képernyőket tekintve is nagy a különbség, habár mindháromban van AMOLED panel, a Redmi Smart Band Pro 1,47 hüvelykes AMOLED panellel rendelkezik, 450 nites maximális fényerővel és 282 PPI-vel, míg a Mi Band 6-ban (az NFC-s változatban is) egy nagyobb, 1,56 hüvelykes, 152 x 486 felbontású kijelző van. Mind támogatják a mindig bekapcsolt kijelzőt.

 

Fizess az okosóráddal, aztán indulhat az úszás!

Az NFC lehetővé teszi az érintés nélküli fizetést, és a Xiaomi Xiao AI hangasszisztensével is rendelkezik. A szabványos Mi Band 6 modell – amely a világszerte értékesített változat – sajnos kimaradt ezekből a funkciókból.

Az eszközök ugyanazt az 5 ATM-es vízállóságot is kínálják, így alkalmasak zuhanyozásra és úszásra akár 50 méteres vízben.

 

Hogyan fizessünk az NFC-s készülékkel?

 

Egészség és fittség

Ez a két fitneszpánt szinte azonos tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek figyelemmel kísérik egészséged és fittséged.

Az érzékelő részleg is többnyire ugyanaz, gyorsulásmérőkkel és giroszkópokkal monitorozzák a mozgást, az optikai pulzusmérőkkel pedig folyamatosan és edzés közben is mérik a pulzusod a pulzuszónákban eltöltött idő lebontásával. Mindegyik okoskarkötő pulzusmérővel van felszerelve, figyeli az alvást, és stresszkövető funkciója is van.

Továbbá fel vannak szerelve egy SpO2-érzékelővel is, így azonnal mérheted a vér oxigéntartalmát, és használhatod a funkciót, amikor bekapcsolod az alvás közbeni légzés minőségének mérését.

Ezenkívül támogatják a mélylégzés gyakorlatát, a stresszszint monitorozását, a menstruáció követését és még sok mást.

Sportolási módok

A Redmi Smart Band Pro 110 edzésmódot tartalmaz, beleértve a szabadtéri futást, a futópadot, a szabadtéri sétát, a szabadtéri kerékpározást, a HIIT-et, az ugrókötelet, az evezőgépet, az elliptikus gépet stb.

Másrészt a Mi Band 6 és annak NFC-s változata 30 beépített sportolási móddal rendelkezik, beleértve a futópadot, a freestyle-t, a szabadtéri futást, a kerékpározást, a gyaloglást, a medencés úszást, az evezőgépet, az elliptikusat és még sok mást.

 

Egyéb hasznos funkciók

Minden eszköz rendelkezik okosóra funkciókkal. Megjeleníti az értesítéseket, vezérli a zenét, megjeleníti az időjárás-előrejelzést, beállítja a riasztásokat és emlékeztetőket, lehetővé teszi a különböző időzónák használatát, és rengeteg óralappal rendelkezik.

Mind Android telefonokkal, mind iPhone-okkal kompatibilisek, és lefedik az összes lényeges okosóra funkciót. 

Akkumulátor

Az akkumulátor élettartamát tekintve is egyformának tűnnek. Az eszközök akár 14 napos biztonsági mentési időt biztosítanak normál módban, és akár 19 napot energiatakarékos módban.

 

Melyiket vegyem? - Redmi Smart Band Pro vagy Mi Band 6/NFC

Szóval, ki nyer a Redmi Band Pro és a Mi Band 6 verziók között? Nehéz döntés, mert a  Xiaomi okoskarkötők nagyszerű funkciókkal rendelkeznek.

Mindhárom karkötő szinte ugyanazokat a funkciókat kínálja. A Smart Band Pro azonban megelőzi társait a kijelző szempontjából, és több sportmóddal is rendelkezik.

Mi Band 6 vs. Smart Band Pro:

 

Mindent összevetve a legjobb döntést a saját igényeid átgondolásával tudod meghozni és azt az okosórát választani, amelyik számodra a leghasznosabb. Abban az esetben, ha sok időt töltessz sportolással és szeretsz sokféle gyakorlatot végezni egy strapabíró eszközzel, akkor válaszd a Smart Band Pro-t. Őszintén szólva mi is ezt választanánk. Amennyiben már rendelkezel Mi Band 6-el, akkor sem lehet okod panaszra, mert szintén egy szuper termék van a birtokodban.